18. 01. 2016 - 09:31
Červar dobio veliko priznanje EHF-a: "Ja sam trener s vizijom...
907
Shares
Červar dobio veliko priznanje EHF-a:

DOSTIGNUĆA

Červar dobio veliko priznanje EHF-a: "Ja sam trener s vizijom i idejama"

18. 01. 2016 - 09:31
0
Shares

Bivši selektor rukometne reprezentacije Hrvatske Lino Červar dobio je u Krakowu nagradu za najveća trenerska dostignuća u karijeri, kao prvi trener koji je dobio to priznanje.

Kako prenosi agencija Hina, 65-godišnjem Červaru nagradu je uručio predsjednik Evropske rukometne federacije (EHF) Jean Brihault.

"Ja nisam profesor rukometa, nego rukometni trener s vizijom i idejama. Moji rezultati su samo proizvod stalnog učenja i analiziranja. Ovo je prekrasno priznanje trenerske karijere duge 40 godina", rekao je Červar na svečanosti u Krakowu.

Červar je jedan od najtrofejnijih trenera u historiji ovog sporta. Pod njegovim vodstvom hrvatska vrsta je osvojila svjetsko zlato u Portugalu (2003), olimpijsko zlato u Ateni (2004), te dva svjetska srebra (2005, 2009) i dva europska srebra (2008, 2010).

Červar je sa Zagrebom osvojio osam titula prvaka Hrvatske i sedam nacionalnih kupova, dok je sa skopskim Metalurgom osvojio četiri titule šampiona Makedonije i četiri nacionalna kupa.

"Hvala EHF-u na ovoj nagradi. Uvjeren sam u svjetlu budućnost rukometa. Naravno, rukometna tehnika je uvijek u centru pažnje. Bez tehnike nema uživanja u igri. Siguran sam da će rukomet postati globalni evropski događaj", rekao je Červar.

Učitaj još novosti