31. 12. 2015 - 14:36
Najveći propusti: Ronaldinha nije želio škotski klub, Zidan...
907
Shares
Najveći propusti: Ronaldinha nije želio škotski klub, Zidan bio preslab za Blackburn...

PRISJETIMO SE UOČI JANUARSKOG PRELAZNOG ROKA

Najveći propusti: Ronaldinha nije želio škotski klub, Zidan bio preslab za Blackburn...

Edin RIDŽAL
31. 12. 2015 - 14:36
0
Shares

U posljednjih nekoliko dana dosta se priča o odluci Crvene zvezde da ne dovede na probu tada 18-godišnjeg Roberta Lewandowskog, ali to i nije aman propust kada ga uporedite sa ovima:

Krenut ćemo od Messija. Dok je kao dječak igrao u Newellsu, za njega se interesovala River Plata, ali su procijenili da je prenizak i da je problem koji je imao sa hormonima neriješiv.

Znate li da je Zinedine Zidane mogao zaigrati u Premiershipu? Praktično sve je bilo riješeno da se iz Bordeauxa preseli u Blackburn, koji je tih godina bio jedna od najjačih ekipa u Premiershipu, ali je njegov vlasnik rekao: "Šta će nam taj Francuz kada imamo Tima?"

Kao mlad igrač, Michael Platini nije prošao probu u Sarbrikenu. U Njemačkoj su tada rekli da je preslab i premršav, kasnije je osvojio tri "Zlatne lopte". Flamengo je odbacio Ronalda koji je veliki navijač kluba, jednostavno nisu ga vidjeli u svojim planovima, otišao je u Cruzeiro, dao 44 gola u 47 utakmica, a kasnije otišao u PSV i napravio nevjerovatnu karijeru. Inače, dok je igrao za Cruzeiro želio ga je i United, ali nije mogao dobiti radnu dozvolu.

Bayern također ima svojih gafova, jedan je Kaka. Smatrali su da nema pobjednički mentalitet i da se neće uklopiti u njemački fudbal. Par mjeseci kasnije kupio ga je Milan, svi znamo kako je završilo.

Ronaldinho je bio na meti škotskog St. Mirrena, zapelo je sa papirologijom, u to vrijeme je bio samo dečko koji obećava u Gremiju. Na kraju je otišao u PSG.

Cristiana Ronalda je propustio Juventus, jer Salas nije želio da potpiše za Sporting kao dio dogovora. Ni Marcelo Lipi nije smatrao da bi mu Ronaldo mogao pomoći. Na kraju, Schevcenko, prije nego je zablistao u dresu Dinamo Kieva, nudili su ga Werderu, West Hamu i Kolnu. U Engleskoj nije mogao dobiti radnu dozvolu, a njemački klubovi nisu bili zainteresovani.

Učitaj još novosti