30. 12. 2015 - 00:01
Borac se gasi 12. januara?
907
Shares
Borac se gasi 12. januara?

NOVI PROBLEMI ZA VELIKANA

Borac se gasi 12. januara?

30. 12. 2015 - 00:01
0
Shares
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Da bi Borac za nešto više od desetak dana mogao prestati postojati, nagovijestio je bivši predsjednik banjalučkog kluba i glavni čovjek Područnog fudbalskog Saveza Banjaluka (PFS) Draško Ilić.

Ilić je službeno napustio klub prije više od mjesec dana, ali još uvijek nitko nije došao na njegovu bivšu poziciju. Prozivka igrača je zakazana za 12. januara, a  ako se u klubu zadrži identična atmosfera, prozivku neće imati tko obaviti.

"Mirovanjem i ćutanjem nećemo ništa riješiti i od 12. januara Borca možda više neće biti. Ko će izvršiti prozivku 12. januara? Mandat aktuelnom stručnom štabu ističe sutra, a nema novih čelnika koji će im produžiti ugovor ili imenovati novi. Dosta igrača je van Banja Luke pa se postavlja pitanje gdje će spavati i ručati i ono najvažnije," rekao je Ilić u intervjuu Nezavisnim novinama.

Bivši je predsjednik podsjetio na velike probleme i dugovanja prema igračima s kojima bi se novo rukovodstvo, ako uopće bude izabrano, trebalo uhvatiti u koštac. 

"Strah me da se i u narednim danima neće desiti ništa i da će se sve neslavno završiti. Svi znamo da Borac, ukoliko želi da nastavi prvenstvo, mora da isplati i potraživanja bivših igrača koja su nedavno stigla u klub i iznose preko 100.000 KM. Ne vidim da je iko napravio ikakve poteze. Nakon mog odlaska očekivao sam da će se pojaviti neko ko je spreman da se uhvati u koštac sa problemima. Borcu ne vrijedi finansijska pomoć, jer je stanje u klubu dubiozno", dodao je Ilić.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Učitaj još novosti