27. 12. 2015 - 10:30
David Silva: Najdraža asistencija mi je ona za Džeku protiv...
907
Shares
David Silva: Najdraža asistencija mi je ona za Džeku protiv Uniteda

ŠPANAC PRIZNAO

David Silva: Najdraža asistencija mi je ona za Džeku protiv Uniteda

Harun PEHLIVANOVIĆ
27. 12. 2015 - 10:30
0
Shares

David Silva je svoju karijeru započeo u Španiji, gdje je igrao za Valenciju od 2004. godine. Nakon šest godina prelazi na otok u Manchester City za koji je do sada sakupio 171 nastup u svim takmičenjima.

Silva smatra kako se igra mnogo promijenila od njegovog dolaska na Otok. Možda baš ta promjena i njegova strast za igrom su bili glavni faktori zbog kojih je potpisao novi petogodišnji ugovor u augustu 2014. godine.

"Strast prema igri je nešto što nisam nikad prije osjetio. Količina strasti i uzbuđenja na svim stadionima svake sedmice je prosto nevjerovatna. Brza igra koju engleski fudbal pruža stvara zanimljive utakmice", rekao je Silva.

"Prije se igralo skroz drugačije i mnogo konkretnije, danas sve ekipe pokušavaju da igraju atraktivno i da imaju loptu što više u svom posjedu. To je nešto što ja sam ne preferiram, ali u zadnjih nekoliko godina dosta se toga promijenilo."

David Silva s 29 godina je ostvario izvanredne rezultate s ekipom Cityja. Osvojio je dvije titule prvaka Engleske, FA Kup i Liga Kup otkako je došao u Manchester. Španski internacionalac također drži klupski rekord u asistencijama u Premier ligi. Kao najdražu asistenciju spominje i Edina Džeku u velikoj pobjedi nad Manchester Unitedom od 6:1.

"Najdraža asistencija mi je bila kada sam dodao Edinu Džeki kada smi igrali protiv Manchester Uniteda. To mi je jedna od najdražih asistencija, ali naravno bilo je još mnogo drugih", izjavio je Silva za Sky Sports.

Sjajni Španac je postigao 34 gola za ekipu Cityja, a kao najdraži pogodak izdvaja onaj na samom početku karijere na Etihadu.

"Moram reći da mi je najdraži gol koji sam postigao protiv Blackpoola kada sam se tek počeo adaptirati na fudbal u Premier ligi. Ušao sam s klupe i uspio postići pogodak, što mi je dalo ogromno samopouzdanje u prvim mjesecima otkako sam stigao", zaključio je Silva.

Učitaj još novosti