23. 12. 2015 - 19:50
Guus Hiddink: Fudbaleri Chelseaja moraju biti ultrakritični
907
Shares
Guus Hiddink: Fudbaleri Chelseaja moraju biti ultrakritični

PRIVREMENI STRUČNJAK CHELSEAJA

Guus Hiddink: Fudbaleri Chelseaja moraju biti ultrakritični

23. 12. 2015 - 19:50
0
Shares

Privremeni menadžer Chelseaja Guus Hiddink odradio je prvu konferenciju za medije nakon povratka na Stamford Bridgeu i svojim je igračima poručio kako se moraju pogledati u zrcalo te kako moraju biti ultrakritični.

Holandski stručnjak, koji je kratkoročna zamjena za Josea Mourinha je poručio kako će obaviti kratki razgovor s igračima koji nisu pokazali dovoljno želje i zalaganja, prenosi Germanijak. Chelsea je trenutno na 15. mjestu u Premiershipu nakon 17 utakmica i ima samo tri boda iznad zone ispadanja.

Hiddink smatra kako je četvrto mjesto na kraju sezone još uvijek matematički moguće, ali i naglašava kako će to biti vrlo teška zadaća.

"Ova liga je vrlo jaka. Sve se ekipe mogu međusobno potući".

69-godišnji nedavni izbornik Holandije je otkrio kako mu je želja dovesti bivšeg napadača Didiera Drogbu ponovno u klub, a koji bi mu bio pomoćnik.

Hiddink je prvi put na kormilu 'Bluesa' bio privremeno posljednja tri mjeseca u sezoni 2008/2009. kada je zamijenio Luiza Felipea Scolarija. Pomogao je Chelseaju u osvajanju FA kupa, odveo ga do polufinala Lige prvaka i trećeg mjesta u Premiershipu, sa sedam bodova zaostatka za prvakom Manchester Unitedom.

"Ne bih trebao biti ovdje na polovici sezone. To znači da stvari ne idu u dobrom smjeru. Ali kako god, drago mi je da sam se vratio. Prije nekoliko godina sam bio ovdje u sličnoj situaciji", rekao je Hiddink, dodajući:

"Nije lahko reći ovdje sam i problem je riješen".

Dotaknuo se novi-stari menadžer Chelseaja i svog prethodnika, Josea Mourinha.

"Ako se sagledaju njegovi rekordi i uspjesi tokom godina, to je sjajno. Bilo je mnogo, mnogo titula. Ali takve se stvari događaju u fudbalu. Donose se odluke kakve se donose".

Hiddink je otkrio i kako je jučer obavio razgovor s igračima.

"Malo smo govorili o prošlosti. Razlog zbog kojeg sam ovdje je zato što smo na dnu. Ali rekao sam im također i da je normalno da se takve stvari događaju u fudbalu te sam im poručio da želim da se svi pogledaju u ogledalo, ne samo na sekundu, nego i na duže vrijeme".

Što se potencijalnih pojačanja u zimskom prijelaznom roku tiče, poručio je kako će vidjeti kako će se stvari odvijati.

"Hajmo vidjeti kako će ići sljedeće utakmice. Prvo bih želi odraditi tih nekoliko prvih susreta".

Zaključio je Hiddink i kako se nada da će navijači i dalje bodriti ekipu.

"Znam da su navijači uvijek uz tim, ali ekipa se mora iskazati", zaključio je on.

Učitaj još novosti