14. 11. 2015 - 12:48
Održana zajednička press konferencija uoči utakmice Sarajeva i...
907
Shares
Održana zajednička press konferencija uoči utakmice Sarajeva i Galatasaraya

U TURSKOJ AMBASADI

Održana zajednička press konferencija uoči utakmice Sarajeva i Galatasaraya

14. 11. 2015 - 12:48
0
Shares

Fudbalski klubovi Sarajevo i Galatasaray organizovali su zajedničku press konferenciju uoči današnje utakmice na stadionu "Asim Ferhatović - Hase".

Predstavnicima medija su se obratili treneri obje ekipe, Miodrag Ješić i Hamza Hamzaoglu.

"Želim ovom prilikom izraziti zahvalnost na pozivu i ovoj inicijativi za današnje okupljanje, prije svega predsjedniku FK Sarajevo. Naravno, želim uputiti i zahvalnost Turskoj ambasadi i Turkish Airlinesu, koji je sponzor oba kluba. Svi smo svjesni koliko je fudbal uticajan u svijetu i koliko utiče na odnose među ljudima, a važan je i zbog prijateljskih odnosa. Mi smo bez dileme prihvatili poziv FK Sarajevo za ovu prijateljsku utakmicu."

"Mi narod u Bosni i Hercegovini smatramo prijateljskim i bratskim. Ja se nadam da će svi oni koji dođu na stadion uživati u atmosferi i utakmici. Nadam se što ljepšoj utakmici", rekao je Hamzaoglu. 

"Naši gosti su to sve lijepo rekli. Ostaje mi samo da se zahvalim velikom klubu Galatasarayu na dolasku u Sarajevo i očekujem da od 18:30 časova vidimo pravi fudbalski spektakl, koji se igra zbog navijača te se nadam da će oni uživati u današnjoj utakmici. Još jednom se zahvaljujem gostima na dolasku u Sarajevo", rekao je Ješić.

Osim trenera, riječ su dobili i prvotimac Sarajeva Adnan Kovačević, te kapiten Galatasaraya, Sabri Sarioglu.

"Želim se zahvaliti onima koji su uputili ovaj poziv, dakle FK Sarajevo. Meni je izuzetna čast i jako sam sretan zbog mogućnosti da odigram ovakvu utakmicu. Slažem se sa riječima šefa stručnog štaba. Nadam se da će utakmici biti lijepa. Ova utakmica će biti izvjestan test za sve igrače koji su došli ovdje", rekao je Sarioglu.

"Ja mogu samo da dodam da je čast i zadovoljostvo ugositi ovako veliki klub sa ovako kvalitetnim igračima. Nadam se da će večeras svi uživati, kako mi na terenu, tako i navijači koji dođu", rekao je Kovačević.

Učitaj još novosti