14. 11. 2015 - 11:28
Baždarević: Možemo savladati Irce, ako ponovimo igru iz prvog...
907
Shares
Baždarević: Možemo savladati Irce, ako ponovimo igru iz prvog poluvremena

BARAŽ UTAKMICA

Baždarević: Možemo savladati Irce, ako ponovimo igru iz prvog poluvremena

14. 11. 2015 - 11:28
0
Shares

Uoči polaska na revanš utakmicu u Dublinu, selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Mehmed Baždarević još jednom je potvrdio da je zadovoljan igrom njegovog tima u prvom poluvremenu, ali da ne može komentarisati drugih 45. minuta utakmice jer s klupe ništa nije mogao vidjeti zbog guste magle.

"U prvom poluvremenu je falio samo jedan gol da krunišemo dobru igru. Da smo poveli, sigurno je da bi drugo poluvrijeme bilo drugačije jer bi nam gol ulio dodatno povjerenje. Drugi dio igre ne mogu komentarisati jer ništa nisam vidio, ali sigurno je da rezultat nije očekivan niti zadovoljavajući. Sve je još otvoreno u revanšu.", izjavio je Baždarević, javlja Fena.

Selektor Bosne i Hercegovine vjeruje da će Irci u Dublinu biti još agresivniji i bolji, ali da bh. tim ima kvalitet da baraž okrene u svoju korist.

"Ako budemo igrali kao u prvom poluvremenu u Zenici, sa razlikom da iskoristimo svoje šanse, smatram da možemo napraviti dobar rezultat. U svakom slučaju na terenu moramo pokazati još više borbenosti i zalaganja.", zaključio je Mehmed Baždarević.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine će danas u 11 sati čarter letom sa sarajevskog aerodroma otputovati u Dublin, gdje će u ponedjeljak igrati revanš utakmicu baraža protiv Republike Irske. Prvi meč odigran sinoć u Zenici okončan je remijem 1:1.

Učitaj još novosti