11. 11. 2015 - 14:14
Pirić: Igrači su se upoznali, igramo sve bolje i vjerujemo u...
907
Shares
Pirić: Igrači su se upoznali, igramo sve bolje i vjerujemo u dobar rezultat

ZMAJIĆI IGRAJU PROTIV ENGLESKE

Pirić: Igrači su se upoznali, igramo sve bolje i vjerujemo u dobar rezultat

11. 11. 2015 - 14:14
0
Shares

U-21 fudbalska selekcija Bosne i Hercegovine sutra će igrati meč četvrtog kola kvalifikacija za evropsko prvenstvo protiv selekcije Engleske, renomirane europske fudbalske selekcije i jednog od favorita grupe koji je u dva odigrana kola ostvarila isti broj pobjeda.

Selektor BiH Darko Nestorović uvjeren je da njegovi igrači uz pravi pristup utakmici mogu parirati favorizovanom protivniku i nakon tri poraza upisati prve bodove u grupi.

"Dolazi nam kvalitetna reprezentacija koja je favorit u našoj grupi. Mislim da možemo pružiti otpor Englezima ukoliko pristupimo utakmici kao što smo to učinili u meču protiv Švicarske. Švicarce smo u potpunosti nadigrali i ako tako ponovo odigramo imamo se čemu nadati. Igrači koji su igrali protiv Švicarske i danas su tu, osim Amira Hadžiahmetovića koji nastupa za junorisku reprezentaciju.", rekao je Nestorović.

Kapiten selekcije Bosne i Hercegovine Kenan Pirić naglašava da je atmosfera u taboru bosanskohercegovačkog tima odlična i da svi fudbaleri jedva čekaju meč protiv Engleske.

"Igrači su se upoznali, sve bolje igramo i vjerujemo da možemo ostvariti dobar rezultat. Motivacija protiv ekipe kakva je Engleska neće nedostajati. Neke od tih igrača smo mogli vidjeti u dresovima velikih engleskih klubova i svima će nam ovo biti veliko iskustvo. Nadam se da ćemo igrati kompaktno kao protiv Švicarske.", nalasio je Pirić.

Nestorović je naglasio da je prvi cilj ove reprezentacije stvaranje seniorskih reprezentativaca, s obzirom na to da se "A" selekcija BiH nalazi pred smjenom generacija, ali da se i u sastavu mlade reprezentacije nalazi nekoliko juniora, koji će u narednim godinama nositi igru selekcije BiH, prenosi Fena. Selektor BiH smatra da Englezi imaju najbolje individualne kvalitete, ali da je najbolji tim u grupi Norveška, koja gaji timski sistem igre s mladim igračima koji nastupaju već tri godine zajedno. 

Utakmica između BiH i Engleske će biti odigrana u četvrtak, 12. novembra na stadionu "Asim Ferhatović Hase" u Sarajevu od 13 časova.

Ulaznice po cijeni od 3 KM su u prodaji u poslovnici Centrotursa u ulici Ferhadija 16 te pultu ispred zgrade "Svjetlost", a na dan utakmice i na biletarnici ispred tribine Zapad stadiona "Asim Ferhatović - Hase".

Učitaj još novosti