04. 11. 2015 - 09:36
Pjanić i Džeko vode bitku za Rim, Mourinhova utakmica - biti...
907
Shares
Pjanić i Džeko vode bitku za Rim, Mourinhova utakmica - biti ili ne biti!

LIGA PRVAKA

Pjanić i Džeko vode bitku za Rim, Mourinhova utakmica - biti ili ne biti!

04. 11. 2015 - 09:36
0
Shares

U okviru Lige prvaka, večeras će se odigrati preostali mečevi u grupama E, F, G i H, a utakmica koja izaziva veliku pažnju je duel na stadionu Olimpico u Rimu, gdje Roma bh. reprezentativaca Pjanića i Džeke dočekuje ekipu Bayera iz Leverkusena u 4. kolu grupe E.

Ogled u Leverkusenu završio je rezultatom 4:4, tako da očekujemo ofenzivnu utakmicu i u Rimu. I jedni i drugi teže takvom fudbalu, a 'Vučica' je, usprkos porazu od Intera, u dobroj formi te bi trebala doći do pobjede u iznimno važnoj utakmici. Drugi ogled ne nosi toliko neizvjesnost. Barcelona je apsolutni favorit protiv Bjelorusa te bi katalonska ekipa mogla napraviti važan korak prema prolasku u naredni krug takmičenja.

Arsenal se u prošlom kolu djelomično "izvadio" zbog dva poraza na otvaranju sezone, ali trebao bi im još jedan uspjeh da im se ne dogodilo da za Bayernom i Olympiakosom zaostanu 6 bodova uoči zadnja dva kola. Dinamo je imao dobru priliku u Zagrebu potvrditi pobjedu protiv Arsenala, a sada ih čeka puno teži zadatak u Atini gdje su Grci izraziti favoriti.

Roman Abramovič još uvijek ima strpljenja sa Joseom Mourinhom, ali i svakom strpljenju dođe kraj. Od Portugalca se večeras očekuje pobjeda da bi produžio svoju epizodu na Stamford Bridgeu, a bit će zanimljivo kako će reagirati igrači koji su proteklih dana optuženi za opstruiranje 'Specijalnog'. U drugoj utakmici je Porto apsolutni favorit, bez obzira što se igra u utakmica igra u Tel Avivu.

Učitaj još novosti