07. 10. 2015 - 08:56
Povratak otpisanog u reprezentaciju BiH (VIDEO)
907
Shares
Povratak otpisanog u reprezentaciju BiH (VIDEO)

VRATIO SE SALIHOVIĆ

Povratak otpisanog u reprezentaciju BiH (VIDEO)

Ahmed PAŠALIĆ
07. 10. 2015 - 08:56
0
Shares

Kada je u junu ove godine igrač reprezentacije BiH odlučio da napusti Bundesligu i preseli se u Kinu, čitava Bosna i Hercegovina je bila iznenađena, jer je smatrala da još dosta toga može da ponudi evropskom nogometu.

Riječ je o Sejadu Salihoviću, koji je rođen 8. oktobra 1984. godine u Zvorniku. Nakon početka rata iz BiH je s porodicom otišao u Njemačku, a karijeru je započeo u Minervi iz Berlina, zatim je nastupao i za Herthu 03 Zehlendort, Herthu BSC a onda je 2006. godine potpisao za Hoffenheim.

Dres Hoffenheima je nosio čak devet godina, postao je kapiten, a i apsolutni rekorder jer je u svojoj karijeri postigao 21 gol sa bijele tačke da bi se na kraju oprostio samo jednom rečenicom:

"Došlo je vrijeme da odlučim da li ću karijeru završiti ovdje ili ću prihvatiti neke nove izazove. Radujem se odlasku u Aziju."

Potpisao je za kineski klub Guizhou Renhe, u kojem igra i naš Zvjezdan Misimović koji se oprostio od reprezentativnih obeveza.

I kada su svi pomislili da se Salihović više nikad neće vratiti se u reprezentaciju, selektor Mehmed Baždarević je objavio spisak, a legendardi izvođač spektakularni golova iz slobodnjaka i penala se našao na spisku.

Da mu je i dalje stalo do reprezentacije pokazuje i ovaj video na kojem on i Medunjanin vježbaju slobodne udarce, dok na golu strahuje Begović.

 
Za svoj sadašnji klub je upisao 12 nastupa i samo jedan gol, a njegov tim se trenutno nalazi na prezadnjem, 15. mjestu koje vodi ka ispadanju iz lige.
Učitaj još novosti