13. 09. 2015 - 06:30
Francuzi srušili rekord Crvene Zvezde: "Ovo je veliki dan za...
907
Shares
Francuzi srušili rekord Crvene Zvezde:

Eurobasket 2015

Francuzi srušili rekord Crvene Zvezde: "Ovo je veliki dan za evropsku košarku"

13. 09. 2015 - 06:30
0
Shares

U utakmici osmine finala Eurobasketa između Francuske i Turske postavljen je novi rekord u broju gledalaca na nekoj košarkaškoj utakmici u Evropi.

Do sada je rekord držala Crvena Zvezda na utakmici Eurokupa u 2014. godini protiv Budivelnika kada je beogradsku Arenu napunilo 24,232 navijača. Sinoć, u Lilleu, se skupilo 26,135 navijača na utakmici Francuza.

"Ovo je stvarno veliki dan za košarku uopšte, ali pogotovo za evropsku košarku", rekao je predsjednik FIBA Evrope Turgay Demirel.

"Tek su utakmice za ulazak u četvrtfinale, tako da se nadamo da će se broj navijača i povećavati u sljedećoj sedmici. Naša je odgovornost da posjeta bude visoka i u budućnosti u evropskoj košarci. Zadatak je težak, ali dat ćemo sve od sebe. Ovo je novo doba za evropsku košarku."

"Ne radi se ovdje samo o jednoj utakmici, cijeli događaj će biti veličanstven na ovakvom mjestu. Evropska košarkaška porodica može biti ponosna. Naravno, imati skoro 30 000 ljudi u jednoj dvorani je nešto jedinstveno, ali ovo je baza za naš budući rad. Želimo ići ovim putem, prema velikim i modernim dvoranama", završio je Demirel.

Učitaj još novosti