06. 08. 2015 - 21:54
Hajduk s desetoricom stigao do velike pobjede
907
Shares
Hajduk s desetoricom stigao do velike pobjede

Evropa liga

Hajduk s desetoricom stigao do velike pobjede

06. 08. 2015 - 21:54
0
Shares

Hajduk je u Drammenu odigrao 90 minuta poput sastava čiji igrači u svojim nogama imaju na desetke europskih utakmica. Norvežani nisu imali rješenja kako probiti čvrsti blok splitske družine koja je po treći puta izborila posljednje pretkolo Europske lige od njezinog osnutka. Sasvim zasluženo! 

Hajduk se grčevito i uspješno branio, a u prvih 45 minuta niti jedna ekipa nije uputila udarac u okvir vrata. Norvežani su napadali, a najbolju priliku propustio je Olsen koji je 32. minuti u padu glavom poslao loptu tik pored vratnice. 

U 53. minuti je zbog drugog žutog kartona isključen stoper Hajduka Nižić, ali samo dvije minute kasnije Caktaš dovodi Splićane u vodstvo. 

Ohandza se izborio za loptu i krenuo s centra sam prema golu, te nesebično dodao Caktašu koji je zatresao mrežu u prvom udarcu hrvatske momčadi prema vratima. 

Hajduk je s igračem manje začudo zaigrao bolje i u 77. minuti je Ohandza napravio još jednu majstoriju, oslobodio se dvojice Norvežana i zabio za 2-0 i prolaz. Do kraja je gostujući sastav imao šansu i povećati pobjedu, dok su se svi napadi Stromsgodseta razbijali o čeličnu obranu 'bilih'. 

Tako je Hajduk izborio četvrto pretkolo i za ulazak u skupinu Europske lige nestrpljivo čeka ždrijeb u petak (13 sati) i novoga protivnika.

Učitaj još novosti