26. 07. 2015 - 06:35
Manchester United bolji od prvaka Evrope
907
Shares
Manchester United bolji od prvaka Evrope

Manchester United bolji od prvaka Evrope

26. 07. 2015 - 06:35
0
Shares

Ekipa Manchester Uniteda bila je bolja od Barcelone u pripremnoj utakmici u Sjevernoj Americi rezultatom 3:1.

Barcelona je nešto bolje počela ovaj meč, imali su veći posjed lopte, a i prijetili su uglavnom preko Suareza u prvih nekoliko minuta.

Igrali su bez nekoliko standardnih igrača koji su nedavno završili Copa America, među njima su i Neymar i Messi, pa je posao Manchester Uniteda donekle bio olakšan. U redovima "Crvenih đavola" nije bilo Bastiana Schweinsteigera.

U jednom trenutku je visio gol Uniteda u vazduhu, a onda je uslijedio šok po aktuelnog šampiona Evrope.

Wayne Rooney je glavom nakon kornera koji je izveo Ashley Young uspio da pogodi gol Ter Stegena koji je bio u potpunosti nemoćan, pa je tako United poveo u sred dominacije Barce.

Od tada je United možda i više prijetio, Depay je izgledao sjajno u jednoj kontri, Youngov šut je prije toga odbranio Ter Stegen prebacivši loptu preko gola, a onda umalo peh za Van Gaala.

Rame je povrijedio Matteo Darmijan nakon duela sa Suarezom, izgledalo je opasno, ali se Italijan vratio na teren.

Suarez je bio opasan u prvom poluvremenu, dva puta je pogodio okvir gola, nakon slobodnog udarca u trećem minutu pogodio ga je i u 42.

U drugom poluvremenu smo očekivano gledali izmjenjene sastave, Barca je počela da mijenja od 46. minuta, dok je Manchester svih 11 igrača zamjenio u 63. minutu meča.

U 63. minutu videli smo drugi gol za Mančester junajted. Nakon sjajne akcije i upućene lopte Tylera Blacketta u šesnaestercu Barcelone ona je došla do Jessea Lingarda koji postiže gol za 2:0.

Januzaj je promašio dobru priliku samo nekoliko minuta nakon toga, a onda se do kraja meča nije ništa ozbiljnije dešavalo.

Ipak, u nadoknadi vremena vidjeli smo još dva gola, po jedan na obje strane.

Prvo je Rafinha smanjio na 2:1 fenomenalnim volej udarcem nakon asistencije Roberta, a Adnan Januzaj je samo minut kasnije donio i treći gol Manchesteru i tako postavio konačan rezultat.

 
Učitaj još novosti