03. 06. 2015 - 20:56
POTVRĐENO: Ovo je prva Benitezova meta, navijači i nisu baš...
907
Shares
POTVRĐENO: Ovo je prva Benitezova meta, navijači i nisu baš oduševljeni

PROMJENE U REALU

POTVRĐENO: Ovo je prva Benitezova meta, navijači i nisu baš oduševljeni

03. 06. 2015 - 20:56
0
Shares

Rafael Benitez je predstavljen kao novi trener Real Madrida, a u prvom obraćanju novinarima na novoj funkciji obećao je ono što se u Madridu podrazumijeva:

"Moj Real će igrati dobar fudbal i jurit ćemo sve trofeje", rekao je Benitez.

Srijeda je odavno pominjana kao Rafin dan u Madridu, a Real je jutros preko zvaničnog sajta poželio dobrodošlicu treneru, prvom Špancu koji će raditi u ovom klubu još od Juandea Ramosa (sezona 2008/09).

Benitez je s Realom dogovorio saradnju do ljeta 2018. godine, vjeruje se da će imati godišnju platu od 5,5 miliona eura ne računajući eventualne bonuse u slučaju da u Madrid vrati neki od trofeja.

Što se tiče ljetnih pojačanja, najviše se pominje krilni fudbaler Liverpoola Raheem Sterling, o kome je Rafa izjavio sljedeće:

"Divimo se Raheemu, to nije tajna. Međutim, on nije jedan od naših igrača tako da ne mogu dati opširniji komentar o njemu", zaključio je Benitez.

Treba istaći kako navijači kraljevskog kluba i nisu pretjerano oduševljeni povezivanjem sa Sterlingom i više preferiraju dovođenje Marca Reusa, čarobnjaka iz Borussije Dortmund.

Učitaj još novosti