09. 05. 2015 - 12:31
Stara dama gradi napad iz snova, da li postoji dovoljno novca?
907
Shares
Stara dama gradi napad iz snova, da li postoji dovoljno novca?

Juventus želi dovesti Cavanija

Stara dama gradi napad iz snova, da li postoji dovoljno novca?

K. D.
09. 05. 2015 - 12:31
0
Shares

Jedan dolazak je već izvjestan, drugi zavisi od Ibrahimovića, ali ako bude prema planovima Massimiliano Allegrija i Marotte, ovo će biti zaista fantastičan napad.

Tevez ostaje i to je sjajna vijest za navijače Juventusa. Naime, Argentinac je potvrdio, kao i Boca Juniors da će poštovati ugovor do kraja i da će i naredne sezone nositi dres Juventusa, a zatim se vratiti u domovinu.

Prema tvrđenju italijanskih medija dolazak Dibale je blizu. Juventus je povećao ponudu na 35 miliona eura, već ima dogovor sa igračem, pa će Zamparini vjerovatno pristati, iako je najavljivao da će tražiti 40 miliona. Za sada ne postoji varijanta da i neki igrač bude uključen u razmjenu, ali izvori bliski klubu tvrde da će naredne sedmice posao biti završen.

Poslije toga će se italijanski šampion okrenuti Cavaniju koji je veoma raspoložen da se preseli u Torino, ali je problem u Ibrahimoviću. Naime, ako Šveđanin napusti Pariz ne postoji nikakva šansa da "El Matador" dobije dozvolu da napusti "Svece".

Osnovno je pitanje, kako će Juventus finansirati transfere, prema nekim procjenama, Cavani i Dibala će koštati oko 80 miliona eura.

Ovog ljeta novac ne bi trebalo da bude problem, očekuje se prodaja Pogbe, ali i Llorentea, dok sa druge strane prihodi nikada nisu bili bolji, preko 300 miliona eura prihoda.

Učitaj još novosti