06. 05. 2015 - 09:58
Guardiola se vraća na Camp Nou: Sudar velikana za finale Lige...
907
Shares
Guardiola se vraća na Camp Nou: Sudar velikana za finale Lige prvaka

Okršaj Barce i Bayerna

Guardiola se vraća na Camp Nou: Sudar velikana za finale Lige prvaka

06. 05. 2015 - 09:58
0
Shares

U srijedu se igra prva utakmica polufinalnog susreta Lige prvaka između Barcelone i Bayern Minhena, prenosi Uefa.com.

Trener Barcelone, Luis Enrique, rekao je da je ovo pravi duel „teškaša“, ali da se osjeća pozitivno uoči njega.

- Poznajem Pepa i znam da nam može zakomplikovati situaciju. Mislim da je Bayern od dovođenja Guardiole malo promijenio stil igre. Oni su bez sumnje jedan od najboljih timova Evrope. Mi ne želimo da pobijedimo Pepa, već Bayern – rekao je Enrique.

Enrique je dodao da su ključ uspjeha i napad i odbrana.

- Moramo da postignemo gol, a da ne primimo nijedan. Ne radi se samo o napadačima ili o odbrani, moramo da odradimo oba posla kako treba. Publika mora da bude na nivou, posebno da nas podržavaju u momentima kad nam Bayern stvara probleme – naglasio je Enrique.

Trener Katalonaca vjeruje da Pep zna što će Barsa uraditi i da obije ekipe žele visok posjed.

- Pep i ja smo se dogovorili da se vidimo u Berlinu, u finalu, ali to se neće desiti. Igračima će biti drago što će opet vidjeti Pepa, ali utakmica im je važnija. Na kraju utakmice uvijek ostaje vremena da se pozdravimo – kazao je Enrique.

Trener Bayerna, Pep Guardiola, rekao je da mu je drago što će igrati protiv Barcelone, jer je to klub koji je trenirao dugo i koji mu vraća lijepe uspomene.

- Ovo je utakmica polufinala Lige prvaka u kojoj se sastaju dva najbolja tima Evrope. Neće biti lako, kao što nije bilo lako stići dovde, ali nadam se da ćemo stići i do Berlina – rekao je Pep.

Pep je naglasio da je teško naći slabosti Barcelone.

- Pokušaćemo da nađemo neke slabosti, ali njihovi igrači su na okupu dugo godina i poznaju se veoma dobro. Ovdje sam uvijek dobro dočekan, ali sada sam tu poslom, a publika će podržavati svoj tim naravno – kazao je Pep.

Trener Katalonaca je rekao da je Barca ekipa koja je stvorena da drži posjed i da će im biti teško oduzeti loptu.

- Forisiraćemo svoj stil, a igrači će raditi ono što trener osjeća da je dobro, pa ćemo vidjeti ko će se plasirati u finale. Barcelona ima veću prednost što me poznaje, nego ja što poznajem njih. Imaju mnogo talentovanih igrača, koji mogu da odluče utakmicu. Oni znaju kako ja razmišljam, ali ne znaju kako razmišlja moj tim i tu ću probati da ih iznenadim – objasnio je Pep.

Pep je mišljenja da je Messi nezaustavljiv, da je navikao na sve vrste odbrambenih igrača.

- Previše je dobar da bi ga zaustavili, mi samo treba da pokušamo da ga limitiramo. Treba da presječemo lopte koje idu ka njemu, a čak ni to nam neće pomoći protiv njega – smatra Pep.

Meč između Barcelone i Bayern Minhena igra se na stadionu Camp Nou od 20:45 časova.

Učitaj još novosti