08. 04. 2015 - 17:29
Znate li ko je iza Messija najbolji asistent u ligama petice?...
907
Shares
Znate li ko je iza Messija najbolji asistent u ligama petice? Iznenadit ćete se

Zvuči nevjerovatno

Znate li ko je iza Messija najbolji asistent u ligama petice? Iznenadit ćete se

08. 04. 2015 - 17:29
0
Shares

Činjenica da Leo Messi zabija kao na traci i ove kalendarske godine, nije nikakvo iznenađenje. Istina, otkako je pakleni napad Barce pojačao Luis Suarez, čarobni Argentinac se malo više povukao u sredinu dajući Urugvajcu i Brazilcu Neymaru više slobode da u napadu trpaju mjesto njega.

Međutim, čak i nova uloga Argentinca nije puno promijenila na stvari. Međutim, da je najkompletniji igrač današnjice, Messi je dokazao i brojem asistencija.

Naime, omaleni Argentinac je s osam presudnih dodavanja za gol i najbolji asistent u ligama petice u 2015.
 
No, gotovo pa senzacionalno zvuči podatak da je na drugom mjestu po broju asistenciju u pet najjačih evropskih liga Matt Phillips, igrač QPR-a, te poprilično opskurno nogometno ime, poznato uglavnom fanovima Premiershipa.
 
Ovaj nogometaš je ove godine upisao sedam asista pa je tako iza sebe ostavio ugledna imena kao što su Kevin de Bruyne iz Wolfsburga (koji također ima sedam), Dimitrija Payeta iz Marseillea i Santija Cazorlu iz Arsenala sa po pet, piše Index.hr.
 
Iznenađenje možda i ne bi bilo toliko da se ne radi o igraču koji je dobar dio sezone bio u nemilosti Harryja Redknappa, a pravu priliku je dobio u nastavku prvenstva.
 
Također, Phillips je na sebe privukao i pažnju kad je nedavno u ligaškom dvoboju protiv Crystal Palacea zabio jedan od najljepših golova sezone.

Učitaj još novosti