25. 03. 2015 - 16:34
"Ili ćeš uraditi ono što ti on kaže, ili letiš iz tima"
907
Shares

Fellaini o Van Gaalu

"Ili ćeš uraditi ono što ti on kaže, ili letiš iz tima"

M. S.
25. 03. 2015 - 16:34
0
Shares

Fudbaler Manchester Uniteda Marouane Fellaini rekao je da je 'veoma strog' pristup menadžera Louisa van Gaala dobro došao poslije košmarne sezone sa Davidom Moyesom.

"Trener je vrlo strog, ali to je dobro. Trebao nam je takav trener. Prošla sezona je bila jako loša, nismo se uspjeli ni plasirati u Evropu. Trebao nam je trener koji će neke igrače spustiti na zemlju. Kad on nešto kaže, uradi to. U suprotnom, letiš iz tima", rekao je Fellaini za Daily Mirror.

Fellaini je ljeta 2013. godine došao iz Evertona za 27 miliona funti, ali se nije uspio ustaliti u prvom timu pod Moyesom, koji ga je trenirao i u Evertonu. 

Belgijski internacionalac ocijenio je da Moyes nije bio dovoljno čvrst i da ekipi treba neko strožiji, kao što je Van Gaal. 

"Ako vas mora izvesti poslije 30 minuta utakmice, uradit će to. Na sreću, meni se to nije dešavalo. Meni je rekao 'Dokaži se, pa ćemo vidjeti'. Sad računa na mene. Nikad nije bilo neke sumnje. Bio sam povrijeđen na početku sezone, a trener mi je na povratku ukazao povjerenje i ja sam se dokazao", rekao je Fellaini. 

Poslije 30 kola Manchester United je četvrti na tabeli, sa pet bodova više od Liverpoola, kog je savladao u velikom derbiju prošlog vikenda.

Učitaj još novosti