22. 03. 2015 - 22:43
Roma i Lazio sigurni, Sampdorija nastavila Interovu agoniju
907
Shares
Roma i Lazio sigurni, Sampdorija nastavila Interovu agoniju

Serie A

Roma i Lazio sigurni, Sampdorija nastavila Interovu agoniju

S. T.
22. 03. 2015 - 22:43
0
Shares

Roma sačuvala drugu poziciju, Lazio odmiče Napoliju, sada je četvrta Sampdorija koja je eurogolom Edera srušila Inter i sanja Ligu prvaka!

Prvo poluvreme nije bilo posebno zanimljivo na "Manuciju" u Cezeni, ali je Roma u finišu došla do prednosti, na jednu odbijenu loptu je naletio De Rosi i matirao Lealija, pišu sportske.net.

To je bilo dovoljno za bodove u ne baš zanimljivom meču u Romanji

Cesena je ostala pretposlednja, što se "Vučice" tiče, i dalje su drugi, imaju bod više od gradskog rivala.

Ovo je inače trebao biti "okršaj" Pjanića i novopečenog A reprezentativca Bosne i Hercegovine Milana Đurića, ali je "Mali Princ" meč propustio zbog kartona dok je Đurić zamijenjen u 82.minuti.


Kao i obično Antonio Candreva i Felipe Anderson su odgovor na sva "moranja" Lazija. 

"Orlovi" koji se nalaze na trećem mjestu su poveli sa 2:0 protiv Verone, pa se naziralo da će bodovi ostati na "Olimpicu". Candreva je dao pravu golčinu u finišu prvog dijela iz slobodnog udarca. 

Ostalo je 2:0, Keita je pogodio prečku, a Lazio je učvrstio treću poziciju, i sada ima četiri boda prednosti nad Sampdorijom koja je preskočila Napoli!


Napoli nije uspjevao da načne Atalantu koja se branila, preživjela šanse koje su imali Higuain i Britos, kada je Denis sa gol linije izbacio loptu. 

U drugom poluvremenu Atalanta je ostala sa desetoricom nakon isključenja Papua Gomeza. Ni to nije pomoglo Benitezovom timu, "Sao Paolo" je šokirao Mauricio Pinilla koji je savladao Anduhara, mada je možda napravio prekršaj nad Enriqueom. 

U samom finišu gol za Napolitance, rezervista Zapata je posle centaršuta Hamsika izjednačio rezultat.

Udinese je u prvom poluvremenu vodio protiv Fiorentine, defanzivac Vag se najbolje snašao u kaznenom prostoru Toskanaca, ali smo u nastavku za tri minuta vidjeli šokantan preokret. 

Mario Gomez je podsjetio na svoje najbolje dane i sa dva gola okrenuo rezultat.

Ipak, "Zebrete" se nisu predavale, Di Natale je ubacio loptu pred gol Neta, Tero nije stigao, Kone jeste, 2:2! Tako je i ostalo, Fiorentina je izgubila dva boda u trci za treće mjesto.

Inter je bio bolji tim u Genovi, Icardi se ispromašivao, pogodio je i prečku, a šanse su imali i Guarin i Shaqiri.

Gol je dala Sampdorija, Eder je nakon slobodnog udarca savladao Handanovića, 1:0 za Doriju! 

Sampdorija je sačuvala pobjedu, velika tri boda za Mihajlovića i njegov tim, sada su četvrti, ispred Napolija, ni Liga prvaka nije izvan dometa, do kraja je 11 kola, u igri je dosta bodova, a Lazio ima +4!

Torino je golom Maxija Lopeza poveo protiv otpisane Parme čiji je kapiten Lucarelli za par minuta dobio dva žuta kartona, prvi zbog prekršaja, drugi zbog protesta.

Neminovno se dogodilo dvadesetak minuta prije kraja Baša je potvrdio pobjedu "Bikova" koji su sedmi, ali teško će se uključiti u bitku za Europa Ligu.

 

Učitaj još novosti