26. 04. 2024 - 15:44
Chelsea spreman prodati Mudryka, engleski i italijanski...
907
Shares
Chelsea spreman prodati Mudryka, engleski i italijanski velikani se odmah javili

Chelsea spreman prodati Mudryka, engleski i italijanski velikani se odmah javili

26. 04. 2024 - 15:44
0
Shares

Ukrajinac Mykhaylo Mudryk od ljeta bi mogao biti u novom klubu. Iako nije tako davno stigao, Chelsea je već spreman da ga proda, a postoje i dva tima koja su zainteresovana.Poraz rezultatom 5:0 od Arsenala dodatno je uzdrmao ionako poljuljani Chelsea. Poslije te sramotne utakmice u 29. kolu Premiershipa, najavljuju se nove promjene u redovima Plavaca.

S Otoka tako dolaze informacije da je Chelsea spreman da proda veliku zvijezdu. Ukrajinski reprezentativac Mykhaylo Mudryk više nije nedodirljiv i na ljeto može da ide iz kluba.

On je u januaru 2023. godine doveden za 70 miliona eura iz Shakhtara. Tim iz Donjecka je inkasirao veliku sumu novca, no Mykhaylo Mudryk nikada nije opravdao taj uloženi novac i čini se da čelnici kluba gube strpljenje.Arsenal i Juventus zainteresovani
Mykhaylo Mudryk je postigao samo šest golova na 53 meča u dresu Plavaca gledajući sva takmičenja. Jasno je da je taj učinak jako loš.

Bez obzira na to, postoji interes za njega. Naime, u svojim redovima bi ga rado vidjeli Arsenal i Juventus.U oba tima razmišljaju o mogućnosti jednogodišnje posudbe. Chelsea to vidi kao šansu da se Mudryk razvije i proigra, no radije bi da ga prodaju.

Ugovor s Chelseajem Ukrajinac ima do ljeta 2031. godine. Njegova trenutna vrijednost procjenjuje se na samo pola iznosa koji je plaćen, 35 miliona eura.

Ruku na srce, ni Chelsea ne blista otkako je on stigao u tim pa se samo uklopio u sivilo. Uprkos enormnim ulaganjima, Chelsea ne samo da ne osvaja trofeje, nego je izvjesno da neće igrati ni Evropu naredne sezone.Chelsea: Na prodaju svi igrači 
Ostaje da vidimo šta će biti od toga. A, pomalo nevjerovatna vijest pojavila se i prije nekoliko mjeseci kada je objavljeno da će Chelsea na ljeto staviti sve igrače na prodaju.Ovo je prvi put u historiji kluba sa Stamford Bridgea da je usvojena takva politika, a ovo je lista 15 igrača koji u svakom momentu mogu da idu:

Thiago Silva
Raheem Sterling
Conor Gallagher
Romelu Lukaku
Hakim Ziyech
Lewis Hall
Ian Maatsen
Kepa Arrizabalaga
Noni Madueke
Carney Chukwuemeka
Malang Sarr
Trevoh Chalobah
Marc Cucurella
David Datro Fofana
Armando Broja

Učitaj još novosti