26. 04. 2024 - 16:35
KLOPPU SE DOPADA SLOT: Dobar momak, dobar trener…
907
Shares
KLOPPU SE DOPADA SLOT: Dobar momak, dobar trener…

KLOPPU SE DOPADA SLOT: Dobar momak, dobar trener…

26. 04. 2024 - 16:35
0
Shares

Jirgen Klopp je na konferenciji za medije pred gostovanje West Hamu u subotu govorio i o svom nasljedniku na klupi Liverpoola.Od momenta kada je Klopp objavio da će na kraju sezone napustiti Liverpool spekulacije traju li traju.

Od Xabija Alonsa, preko Rubena Amorima pa do Arnea Slota koji je trenutno kandidat broj jedan da naslijedi Nijemca na klupi Redsa.Jedino što je do sada na tu temu rekao Klopp jeste da bi bio zadovoljan ako bi ga naslijedio Pep Lijnders.

Arne Slot, trener Feyenoorda, potvrdio je u četvrtak da su klubovi u pregovorima i da se nada da će upravo on biti sljedeći trener Liverpoola, a na tu temu govorio je u petak i Klopp.

“Ne učestvujem u procesu izbora novog trenera. Ali, ako je on taj koji će dobiti posao, to mi se dopada. Sviđa mi se kako njegov tim igra fudbal, sve ono što čujem o njemu je da je dobar momak”, rekao je Klopp.

“I to mi se veoma dobada – dobar momak, dobar trener i raduje se dolasku u klub, ako je on rešenje. Više sam nego zadovoljan, to zvuči veoma dobro“, dodao je Nemac.

Slot je sa Feyenoordom prošle godine osvojio titulu šampiona Holandije, a ove godine je osvojio Kup. Ipak, titulu neće odbraniti.

“Ovo je najbolji posao na svijetu. Najbolji klub na svijetu. Najbolji posao na svijetu. Sad sam mu još i pomogao tako što ne završavamo na vrhu kako izgleda”, dodao je Klopp poruku za Slota.

(n1info.ba)

Učitaj još novosti