07. 05. 2024 - 12:18
BALJIĆ JASNO I GLASNO REKAO CIJELOJ TURSKOJ ZAŠTO JE FENER...
907
Shares
BALJIĆ JASNO I GLASNO REKAO CIJELOJ TURSKOJ ZAŠTO JE FENER IZGUBIO TITULU:

BALJIĆ JASNO I GLASNO REKAO CIJELOJ TURSKOJ ZAŠTO JE FENER IZGUBIO TITULU: "Džeko nije jedini"

07. 05. 2024 - 12:18
0
Shares

Fenerbahče je sinoć remizirao na gostovanju kod Konyaspora i čini se oprostio se od titule prvaka Turske koja se već deset godina čeka u tom klubu. Nakon utakmice komentar je dao i nekadašnji bh. reprezentativac Elvir Baljić koji je jasno objasnio šta je Fenerov najveći problem i zašto su toliko pali u najvažnijem dijelu sezone.Fener je sinoć odigrao utakmicu bez golova na gostovanju kod Konyaspora, a u centru pažnje našao se Edin Džeko koji je promašio nekoliko velikih prilika.

Galatasaray sada ima šest bodova prednosti u odnosu na ljutog rivala i čini se da je borba za prvaka Turske riješena. Za Fener je to veliki udarac s obzirom koliko novca je uloženo ljetos u ekipu, te su učinili sve da nakon deset godina konačno osvoje titulu.

Međutim, iako je Fenerbahče bio prvoplasiran većinu sezone na kraju je ovaj tim posustao u najvažnijem dijelu što je Galata znala da iskoristi.Iako se Džeko našao sinoć na meti kritika jer je promašio nekoliko nevjerovatnih prilika u odbranu našeg napadača stao je Elvir Baljić.

Nekadašnji reprezentativac BiH ove sezone radi kao stručni analitičar na jednoj turskoj televiziji, te je nakon završetka utakmice Konyaspor - Fenerbahče objasnio šta je glavni problem istanbulskog kluba zbog koje će vjerovatno ostati bez titule.Naime, Baljić je jasno i glasno poručio da je to Ismail Kartal jer je 90% ekipe nezadovoljno trenerom, te da su čelnici kluba napravili ogroman propust što nisu promijenili trenera kada su bili u dobroj poziciji da to naprave.

"Htio sam da kažem nešto. Ako fudbaleri govore sportskom direktoru nešto i ako je 90% ekipe nezadovoljno sa trenerom, a ti ne uradiš ništa onda je tu jasno sve. Ne možeš tu više ništa uraditi ako nisi tada reagovo, a znaju da je većina igrača prekinula svoj odnos s Kartalom", rekao je Baljić i dodao."Evo mi ga skoro svaku utakmicu kritikujemo kako ne pravi prave poteze i griješi. Znate kada je ovo doseglo vrhunac? Kada je Džeko napustio teren prije dvije sedmice. Džeku je izvodio iz igre skoro svaku utakmicu i znate kakvu poruku šaljete igraču na taj način, a on vam je kapiten. On je pametan čovjek i igrač. Naravno da će se pitati što ga izvodiš, a treba ti gol za pobjedu".

"To nije radio samo Džeki. Evo imamo i Irfana Kahvecija. Možda se nije bunio toliko kao Džeko, ali vidi se da ga je uzdrmao par puta kada ga je izvodio iz igre ili nije ga koristio, a bio je u odličnoj formi. Imamo tu i Cengiza Undera kojeg je koristi, pa ga onda nigdje nema. I s Fredom je isto, pa i Becao"."Ima jednu formaciju i nju forsira. Pa i Batshuayi se pitao zašto ne igraju s dva napadača, nije samo Džeko to govorio. Imaš u ekipi Kahvecija i Cengiza i jedan ti je uvijek na klupi jer nemaš osjećaj da ih možeš obojicu staviti u sastav. Ali ne, on ih vidi da samo mogu igrati tu poziciju desnog krila i to je to. To je problem s dosta igrača u ekipi i naravno da će biti nezadovoljni".

Turski mediji, ali i navijači Fenerbahčea su čini se saglasni s Baljićem jer nakon kiksa protiv Konyaspora mnogi su detektovali upravo Kartala kao najveću slabost Fenerbahčea.

Učitaj još novosti