26. 04. 2024 - 14:46
Sprema se drastična kazna UEFA-e: Evo šta će to značiti za klubove
907
Shares
Sprema se drastična kazna UEFA-e: Evo šta će to značiti za klubove

Sprema se drastična kazna UEFA-e: Evo šta će to značiti za klubove

26. 04. 2024 - 14:46
0
Shares

Fudbalska reprezentacija Španije i tamošnji klubovi se nalaze u ogromnim problemima Španski AS objavio je vijest kako krovna kuća evropskog fudbala, UEFA, promatra šta se dešava u tamošnjem fudbalu i mogla bi reagovati izbacivanjem reprezentacije, ali i klubova iz svojih takmičenja. 

Nedavno su iz Barcelone poručili da će tužiti Fudbalski savez Španije, jer smatraju da su doživjeli nepravdu na posljednjem El Clasicu protiv Real Madrida, koji je prije nekoliko dana odigran na Santiago Bernabeu, a u kojem je Blaugrana poražena od Kraljeva sa 3:2.

Tako bi sudskim putem trebao biti riješen spor o tome da li je katalonski velikan oštećen u porazu od Los Blancosa zbog poništenog gola, koji je, tvrde na Camp Nou, trebao biti priznat.

Osim tog slučaja, UEFA prati još jedan slučaj u španskom fudbalu, budući da tamošnji Savez još uvijek nije izabrao novog predsjednika, a zbog  korupcijskog skandala neki od kandidata su suspendovani.

Također, suspendovan je i Luis Rubiales, bivši predsjednik Saveza, i to sa svih fudbalskih dužnosti na tri godine zbog skandala u finalu Svjetskog prvenstva za žene.

Ostvari li UEFA prijetnju o kojoj piše AS, to znači da španski klubovi ne bi mogli nastupati u Ligi prvaka, Evropskoj ligi i Konferencijskoj ligi, a reprezentacija Španije na Evropskom prvenstvu i Ligi nacija.

Da li će doći do toga, ostaje nam da vidimo.

Učitaj još novosti