26. 04. 2024 - 15:49
RUDIGER NAJVIO MEČ SA BAYERNOM: "Nadam se da će i on igrati"
907
Shares
RUDIGER NAJVIO MEČ SA BAYERNOM:

RUDIGER NAJVIO MEČ SA BAYERNOM: "Nadam se da će i on igrati"

26. 04. 2024 - 15:49
0
Shares

Bayern se vratio u polufinale Lige prvaka po prvi put nakon što je osvojio tripletu 2020. godine. Sada će se njemački prvak sastati s Real Madridom u još jednom fudbalskom klasiku.Bayern je u četvrtfinalu bio bolji od Arsenala, dok je Real, gospodar Lige prvaka sa čak 14 titula, izbacio Manchester City nakon velike penal drame na Etihadu. Sada i jedni i drugi žele do finala. U drugom polufinalu sastaju se PSG i Borussia Dortmund. 

Prvi meč Bayern i Real igraju u utorak u Minhenu, a o ovom duelu govorio je stoper Reala Antonio Rudiger, koji se tako vraća u Njemačku."Oba tima su sjajna i veoma jaka. Očekuje se težak meč, ali i pravo fudbalsko uživanje. Mislim da niko ne može da odabere favorita. I jedni i drugi su u formi, bit će zanimljivo", rekao je Rudiger.

Za Madriđane i za njega osobno, glavni će fokus biti na okršaje s Harryjem Kaneom, Jamalom Musialom i Leroyem Sanéom. Poželio je trenutno povrijeđenom Sanéu brz oporavak: „Nadam se da će i Leroy 100 posto spreman,“ rekao je Rüdiger: „Želiš igrati protiv najboljih", zaključio je bivši stoper Stuttgarta i Chelseaja.Rođeni Berlinčanin ne pamti Bayern po najboljem. Dueli s Bavarcima bili su krajnje razočaravajući za Rudigera. Izgubio je dvije utakmice osmine finala sezone 19/20 Lige prvaka, tada još kao član Chelseaja, s 3:0 u 4:1.

„Ovo je drugi put da igram s Bayernom u Ligi prvaka. Prošli put nije dobro ispalo, ali veselim se jer je ovo velika utakmica", poručio je Nijemac.Bayern i Real zadnji put su se sastali prije šest godina. Evropski klasik između dvije ekipe odigrao se i u polufinalu Lige prvaka. Španci su tada slavili s 2:1 i remijem 2:2.Bayern će u mečevima polufinala ove sezone voditi Thomas Tuchel, koji na ljeto napušta njemačku ekipu, a još nije pronađen njegov nasljednik.

Spominjalo se puno različitih trenera, a trenutno je najaktuelnija priča o mogućem dolasku Ralfa Rangnicka, no Fudbalski savez Austrije nema ga namjeru pustiti.

Učitaj još novosti