27. 01. 2019 - 17:31
Higuain otkrio NEVJEROVATAN DETALJ, malo je nedostajalo da...
907
Shares
Higuain otkrio NEVJEROVATAN DETALJ, malo je nedostajalo da odustane od nogometa!

NA SREĆU JE ODUSTAO OD PREKIDA KARIJERE

Higuain otkrio NEVJEROVATAN DETALJ, malo je nedostajalo da odustane od nogometa! "Osjećao sam krivicu"

Sport.ba
27. 01. 2019 - 17:31
0
Shares

Gonzalo Higuain prije tri godine skoro je u potpunosti odustao od bavljenja nogometom, a sve zbog bolesti svoje majke Nancy.

higuain

Napadač je bio s reprezentacijom Argentine na Copa Americi gdje su u finalu poraženi od Čilea na penale, a tokom tog turnira njegovoj majci dijagnosticirana je teška bolest.

Higuain nije ništa znao sve do kraja turnira, a poslije primljenih vijesti o tome donio je odluku o napuštanju bavljenja nogometom, ali od istog ga je ubrzo majka i odvratila.

higuain3

"Odmah sam donio odluku da više neću igrati kako bi se mogao brinuti o bolesnoj majci. Posumnjao sam da kod kuće nešto nije u redu tokom Copa Americe. Bio je to veliki šok za mene kad sam saznao istinu. Cijeli svijet mi se tada srušio. Ništa me drugo nije zanimalo osim toga da pomognem majci. Osjećao sam krivicu jer sam igrao finale, a nisam ništa znao.

hig

Međutim, ona mi je rekla da neće dozvoliti da napustim nešto što volim. Rekla mi je da zbog nje nastavim igrati te da će ona tada biti najsretnija, a ja sam joj onda ispunio želju", rekao je Higuain britanskim medijima po dolasku u Chelsea.

higuain

Popularni Pipita je te 2016. godine u mega transferu prešao iz Napolija u Juventus, a u prvoj sezoni sa Starom damom osvojio je naslov prvaka Italije i kup. U 38 utakmica u Serie A postigao je 24 pogotka, a na njegovu radost majka mu se od bolesti potpuno oporavila.

Sada je s njim u Londonu i pratit će ga kroz cijelo vrijeme igranja u klubu sa Stamford Bridgea.

"Moja porodica i prijatelji su mi sve. Tek poslije toga dolazi nogomet. Ljudi to trebaju shvatiti. Oni samo vide kako šutirate loptu i misle da nemate nikakvih problema van toga", podvukao je Higuain.

higuain2

(Sport.ba)

Učitaj još novosti