28. 04. 2024 - 16:41
SPREMA LI SE VELIKA RAZMJENA U BAYERNU: "Dajte nam jednog od...
907
Shares
SPREMA LI SE VELIKA RAZMJENA U BAYERNU:

SPREMA LI SE VELIKA RAZMJENA U BAYERNU: "Dajte nam jednog od njih dvojice i Kimmich je vaš!"

28. 04. 2024 - 16:41
0
Shares

Izgleda da je Bayern prežalio Joshuu Kimmicha, univerzalnog fudbalera kojeg su mnogi vidjeli kao budućeg kapitena Bavaraca i nekog ko je već godinama jedan od simbola najuspješnijeg njemačkog kluba. Bayernova ponuda evropskom rivalu: "Dajte nam jednog od njih dvojice i Kimmich je vaš!"


Sprema li se velika razmjena?

Bayernova ponuda evropskom rivalu: "Dajte nam jednog od njih dvojice i Kimmich je vaš!"


Izgleda da je Bayern prežalio Joshuu Kimmicha, univerzalnog fudbalera kojeg su mnogi vidjeli kao budućeg kapitena Bavaraca i nekog ko je već godinama jedan od simbola najuspješnijeg njemačkog kluba.

Bayern je navodno poslao zaista privlačnu ponudu Barceloni ukoliko želi u svoje redove dovesti Kimmicha, ali čim nudi njemačkog veznjaka jasno je kako je on prežaljen.

Bavarci su indirektno poslali poruku Barceloni sljedećeg sadržaja: "Kimmicha ćete dobiti ako nam ponudite Ronalda Arauja ili Frenkija De Jonga u razmjeni."

S obzirom da Kimmich ima još godinu dana ugovora s Bavarcima jasno je da igrački karton Arauja ili De Jonga ima veću vrijednost i pitanje je ko bi bio na dobitku.Araujo je proteklih mjeseci postao neka vrsta tihe patnje Bayerna i spremni su da ga dovedu kako bi pojačali odbranu. Ranije se spominjala ponuda između 80 i 90 miliona eura.

De Jong ove sezone igra vrlo dobro, ali također ima i problema sa povredama pa je upitano da li bi Nizozemac donio Bavarcima ono što se očekuje.Katalonci se nakon potvrđenog ostanka Xavija na klupi spremaju na neku vrstu revolucija, a Kimmich je njegova velika želja.

Odlični fudbaler je želja i Manchester Cityja pa će Katalonci morati što prije donijeti odluku ukoliko ne žele da se suoče sa ozbiljnom konkurencijom iz Engleske.

Sa druge strane i sam Nijemac nije zadovoljan u Minhenu. Ponude za produženje ugovora praktično nema, dok je i učestalo bio na udaru kritika.

Učitaj još novosti