02. 05. 2024 - 15:30
Luka Modrić je čuo šta mu sprema Florentino Perez: "Ako...
907
Shares
Luka Modrić je čuo šta mu sprema Florentino Perez:

Luka Modrić je čuo šta mu sprema Florentino Perez: "Ako predsjednik to uradi, odmah ću..."

02. 05. 2024 - 15:30
0
Shares

Mogao je Luka Modrić prošlog ljeta napustiti Real, otići u Saudijsku Arabiju i zaraditi bogatstvo s kojim bi osigurao i moguću praunučad, ali je odlučio ostati među Kraljevima i pokazati da i dalje može igrati na vrhunskom nivou. Sada se ponovo nalazi u istoj situaciji.

Modrić je ušao u posljednje sedmice ugovora s Real Madridom. Saudijci mu i dalje kucaju na vrat sa bogatim ponudama, dok ga vrlo rade žele u MLS-u. Potajno mu se nada i Dinamo.

Ipak, legendarni Vatrenih izgleda ima druge planove. Sve bi mogla promijeniti vijest nakon utakmice polufinala Lige prvaka sa Bayernom i tiče se njegove budućnosti.

Navodno je Perez sve više odlučniji da Modriću produži ugovor na još jednu sezonu. Ukoliko bi se to i desilo stvar 38-godišnjeg veznjaka je poprilično jasan"Ako mi predsjednik ponudi još godinu ugovora s Realom, odmah ću je prihvatiti bez oklijevanja", tako glasi Modrićev stav prema tvrdnjama portala Defensa Central.

Uslovi produženja sigurno ne bi bili kao do sada. Modrić bi morao pristati i na smanjenje plate koja u aktuelnoj takmičarskoj godini iznosi 19 miliona, dok bi i redovno grijao klupu.U proljetnom dijelu sezone Carlo Ancelotti Hrvata uglavnom koristi kao jokera s klupe. Moglo bi se reći da se na taj status već navikao i uloga rezerviste mu više ne predstavlja novost.

Nakon što je saznao šta se sprema navodno je i Modrić sazvao sastanak sa Perezom jer želi da se sve završi prije Evropskog prvenstva kako bi na posljednje veliko takmičenje otišao mirne glave.

Pojedine informacije glase da bi sve trebalo biti gotovo u narednih desetak dana te da će Modriću biti ponuđen novi jednogodišnji ugovor što bi značilo da bi dres Los Blancosa nosio sa 39 godina.

Učitaj još novosti