21. 01. 2019 - 12:05
Pouille nakon preokreta savladao Ćorića i zakazao četvrtfinale...
907
Shares
Pouille nakon preokreta savladao Ćorića i zakazao četvrtfinale s Raonićem

AUSTRALIAN OPEN

Pouille nakon preokreta savladao Ćorića i zakazao četvrtfinale s Raonićem

Sport.ba
21. 01. 2019 - 12:05
0
Shares

Borna Ćorić poražen je u osmini finala Australian Opena od francuskog tenisača Lucasa Pouillea 1:3 (7:6, 4:6, 5:7 i 6:7) unatoč vodstvu nakon prvog seta, ipak je na kraju morao stisnuti ruku Francuzu nakon tri sata i devetnaest minuta velike borbe.

Ćorić je odlično otvorio susret i pobjegao na brzih 2:0 odmah oduzevši početni udarac Francuzu. Međutim, pad koncentracije i dobar ulazak Pouillea u izmjene poravnava rezultat na 2:2. Nakon tog obojica su se stabilizirali na servisu i vidjeli smo tie-break. Rezultat je bio izjednačen do 4-4, a onda Ćorić dominantno preuzima kontrolu nad izmjenom izlascima na mrežu i agresivnijom igrom dolazi na 6:4. Set je završio u stilu, svojim devetim as servisom za lakši nastavak meča uz set prednosti (7:6).

U drugom setu Pouille dolazi do puno boljeg ritma i pokazuje karakter, koji ga je prošle godine često napuštao. U cijelom setu je izgubio samo četiri poena na svoj početni udarac, a od tog dva prilikom servisa za set. Zasluženo je poravnao rezultat i vidjelo se da ovaj meč dobiva epitet – maratonski.

Kola su definitivno krenula nizbrdo za Zagrepčanina nakon što pri vodstvu 4:3 nije iskoristio dvije lopte za obrat, na 5:5 Francuz oduzima servis, a iznervirani Ćorić se iskalio na reketu. Pouille je poveo 1:2 u setovima.

Francuz je iskoristio dobar trenutak i došao do dvije break lopte odmah na početku četvrtog seta, a drugu je iskoristio i došao na korak do četvrtfinala AO-a. Vodstvo od dva gema prednosti u četvrtom setu Ćorić je imao priliku vratiti u osmom gemu odlučujućeg seta. Pouille je došao na dva gema od pobjede, ali Hrvat dolazi do tri vezane break lopte.

Francuz je spasio sve tri, ali borba se nastavila i u maratonskom gemu Borna je pokazao strašnu upornost i poravnao na 4:4. Očekivalo se da je psihički ovaj set prelomljen na njegovu stranu, a set je kao i onaj prvi otišao u trinaestu igru. Na našu žalost, Zagrepčanin nije uspio odvesti meč u odlučujući peti set.

Poen za 2:5 u tie breaku bio je jedan od ljepših na susretu, a Ćorić je prevaren savršenim lobom. Odmah nakon tog Francuz dolazi do četiri vezane meč lopte od kojih koristi prvu za veliko slavlje i prolaz u četvrtfinale Australian Opena, na kojem nikad do ove godine nije prošao ni prvo kolo.

Protivnik za polufinale bit će preporođeni Miloš Raonić koji je s uvjerljivih 3:0 savladao Alexandera Zvereva.

Učitaj još novosti