21. 01. 2019 - 14:07
SKANDAL NA AUSTRALIAN OPENU: Busta POBJESNIO, sudija napravio...
907
Shares
SKANDAL NA AUSTRALIAN OPENU: Busta POBJESNIO, sudija napravio grešku i POKLONIO pobjedu Nishikoriju!

AUSTRALIAN OPEN

SKANDAL NA AUSTRALIAN OPENU: Busta POBJESNIO, sudija napravio grešku i POKLONIO pobjedu Nishikoriju!

Sport.ba
21. 01. 2019 - 14:07
0
Shares

Kontroverzna sudačka odluka presudila je u konačnici maratonskog susreta u kojem je Kei Nishikori pobijedio Pabla Carrena-Bustu 3:2 (6:7, 4:6, 7:6, 6:4, 7:6) te okrenuo zaostatak od 0:2 u setovima. Vjerojatna sudijska pogreška došla je prilikom rezultata 8:5 za Japanca u odlučujućem tie-breaku petog seta.

8

Udarac Carrena Buste od mreže se odbio u polje, a Nishikori je nakon pozvanog auta zabio loptu u polje, međutim, Španac poziva „Oko sokolovo“ koje potvrđuje da je lopta od Buste bila dobra i umjesto da se ponovi poen, sudija je dosudio bod Japancu što je potpuno razbjesnilo Španca, koji je uskoro izgubio susret.

Iako bi Nishikori osvojio poen da nije bilo previda linijskog suca, ovdje su pravila jasna, a ona kažu da se poen ponavlja, ukoliko je poziv linijskog suca bio prije odigrane lopte pa je nevjerovatno da sudac nije slijedio pravilo, već je dopustio Špancu da provjeru pa mu svejedno oduzeo poen.

5

Španac je podivljao i bijesno napustio teren bez da se rukovao sa sucem i prava je šteta što je takva situacija pokvarila sjajan meč koji je trajao duže od pet sati.

7

Uostalom, pogledajte i procijenite sami:

(Sport.ba)

Učitaj još novosti