09. 01. 2019 - 08:47
Engleska bruji nakon LAKRDIJE sa VAR-om! Sarri bijesan: "Bio...
907
Shares
Engleska bruji nakon LAKRDIJE sa VAR-om! Sarri bijesan:

PLAVCI NEZADOVOLJNI SUDIJSKIM ODLUKAMA

Engleska bruji nakon LAKRDIJE sa VAR-om! Sarri bijesan: "Bio je čist ofsajd, sudije ne znaju koristiti ovu tehnologiju"

Sport.ba
09. 01. 2019 - 08:47
0
Shares

Kepa je srušio Harryja Kanea i dosuđen je ofsajd. Onda je Michael Oliver otišao pogledati snimku i odlučio je dosuditi penal koji je odlučio utakmicu. Nakon toga nije bio zadovoljan ni Chelsea ni Tottenham.

Ne volim pobjede na ovakav način, započeo je svoje izlaganje o videotehnologiji Mauricio Pochettino. Njegov Tottenham je upravo zahvaljujući VAR-u pobijedio Chelsea 1-0 u polufinalu Liga kupa.

3

Harry Kane zabio je jedini gol iz penala za prednost Tottenhama pred uzvrat, a s Wembleya nitko nije otišao potpuno sretan.

Razlog je - VAR.

- Ne sviđa mi se videotehnologija. Danas je koristila nama, ali gledao sam Svjetsko prvenstvo, pratim što se događa u La ligi i čini mi se da nitko nije sretan - rekao je Pochettino.

kane

Situacija o kojoj Pochettino govori dogodila se u 24. minuti utakmice kada je golman Chelseaja Kepa srušio Harryja Kanea. 

Suci su najprije dosudili indirekt Chelseaju jer je Kane bio u ofsajdu, ali je glavni sudac Michael Oliver otišao pogledati snimku i ubrzo je promijenio odluku.

Prema onome što je vidio na snimci prosudio je kako napadač Tottenhama ipak nije bio u ofsajdu i dosudio je penal.

Penal koji je u 26. minuti odlučio pobjednika.

1

Međutim, snimke iz različitih uglova otkrivaju da Harry Kane uistinu jest bio u ofsajdu i da je Chelsea oštećen.

- Gledao sam snimku koju je snimila naša kamera. Ona je bila u ravnini s Kaneom, bio je u čistom ofsajdu. U ofsajdu su mu i glava i koljeno - komentirao je šef Chelseaja, Maurizio Sarri pa ustvrdio:

- Engleski suci još uvijek ne znaju koristiti tehnologiju.

VAR se polako uvodi u sva natjecanja s ciljem da se pogreške, posebno ovako bitne, svedu na minimum. Premier liga je jedna od posljednjih velikih liga koja još nije krenula s upotrebom VAR-a, a njegovo uvođenje u Liga kup je trebala biti priprema za korištenje tehnologije i u prvenstvu.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti