26. 04. 2024 - 17:56
Feđa Dudić neće preuzeti Hajduk
907
Shares
Feđa Dudić neće preuzeti Hajduk

Feđa Dudić neće preuzeti Hajduk

26. 04. 2024 - 17:56
0
Shares

Bh. stručnjak Feđa Dudić radi sjajan posao na klupi Radničkog iz Kragujevca i očekivano su odmah počele priče da bi 41-godišnji stručnjak od naredne sezone mogao preuzeti neki veći klub. Dudić se dovodio u vezu sa splitskim Hajdukom, no od njegovog dolaska na Poljud vjerovatno neće biti ništa.Feđa Dudić se u relativno kratkoj trenerskoj karijeri može pohvaliti zaista dobrim rezultatima. S mostarskim Veležom je osvojio Kup Bosne i Hercegovine, Rođeni su pod njegovim vodstvom igrali sjajno u Evropi, a sada sjajne stvari radi i s Radničkim iz Kragujevca.

41-godišnji stručnjak je ovaj tim podigao s dna i uveo ih je u borbu za Evropu. Dogurao je i do polufinala Kupa Srbije, a njegov rad nije ostao neprimijećen kod većih klubova.

U proteklom periodu bh. stručnjak se povezivao sa splitskim Hajdukom. I on je sam u jednoj TV emisiji istakao da interesa ima."Reći ću samo da postoji interes, ali ne bih išao dalje. Moja koncentracija je na Radničkom i kako završiti sezonu", rekao je Dudić za K1 televiziju.

Međutim, index.hr iz izvora bliskih splitskom klubu saznaje da tim s Poljuda nema interes za Dudića.eđa Dudić definitivno ima kvalitet za vođenje velikog kluba iz regiona. Dokazao je svojim radom da zna napraviti velike rezultate i neće biti iznenađenje ako u narednom periodu sjajni bh. trener preuzme neko poznato regionalno ime.

Podsjetimo, Dudić je prije dolaska u Kragujevac kratko vrijeme radio kao trener FK Sarajevo, tri godine je radio u Veležu, a prvi posao je imao u GOŠK-u iz Gabele gdje je ostao godinu dana.

Hajduk se dakle okreće drugim opcijama. Klub silno želi osvojiti titulu prvaka Hrvatske koju čekaju već dvije decenije, ali sva ulaganja koja su imali u prethodnom periodu su bila uzaludna.

Učitaj još novosti