27. 04. 2024 - 12:43
VELIKA OSVETA: Guardiola odvodi Realu najboljeg na svijetu i...
907
Shares
VELIKA OSVETA:  Guardiola odvodi Realu najboljeg na svijetu i to besplatno , City dobija izuzetno pojačanje?

VELIKA OSVETA: Guardiola odvodi Realu najboljeg na svijetu i to besplatno , City dobija izuzetno pojačanje?

27. 04. 2024 - 12:43
0
Shares

Španskog trenera i jednog od najboljih stručnjaka ikada, Pepa Guardiolu, itekako boli svaka eliminacija u Ligi prvaka, posebno kada ga iz najelitnijeg takmičenja izbaci Real Madrid.

Prošlo je 10-ak dana otkako je Real na Etihadu boljim raspucavanjem penala u revanš utakmici četvrtfinala Lige prvaka pobijedio City i plasirao se u polufinale.

U međuvremenu, iz Španije stiže velika vijest o tome kako je Guardiola spremio neki vid osvete ‘Kraljevskom klubu’, te će u svoje redove dovesti igrača koji je oslonac Carla Ancelottija.

Naime, Ferland Mendy je nogometaš kojeg je trener Reala u više navrata proglasio najboljim na planeti, kada se radi o poziciji beka, a koju Francuz, ruku na srce, odlično pokriva u posljednje vrijeme.

Mendy je bio odličan i na Etihadu, pa je svojom sjajnom partijom očito “kupio” i Pepa Guardiolu. Nekadašnji kormilar Barcelone ima veliku želju da ga angažuje i to besplatno.

Igraču ugovor sa Real Madridom ističe na ljeto 2025. godine i navodno ne želi potpisati novi, iako je Ancelotti “aminovao” njegov ostanak na Santiago Bernabeu stadionu. Svakako, ne treba čuditi ako Mendyja uskoro vidimo u plavom dresu.

(sportam.info)

Učitaj još novosti