06. 01. 2019 - 20:33
NOVI DEBAKL REALA! Sociedad ih PONIZIO na Santiago Bernabeu!
907
Shares
NOVI DEBAKL REALA! Sociedad ih PONIZIO na Santiago Bernabeu!

ŠPANSKA PRIMERA

NOVI DEBAKL REALA! Sociedad ih PONIZIO na Santiago Bernabeu!

Sport.ba
06. 01. 2019 - 20:33
0
Shares

Novi debakl Real Madrida. U utakmici 18. kola Primere Real je kod kuće izgubio od Sociedada 2:0. Golove za goste zabili su Willian Jose iz penala u 3. minuti te Pardo u 83.

785

Real je odigrao očajno. Madriđani su bili slabi, jalovi, bezidejni i gosti su taktički fenomenalnom utakmicom razbili prvaka Evrope. Gosti koji su svoje prilike čekali iz kontri, na kraju su mogli postići još poneki gol. Treba reći da je kod Reala u 61. minuti drugi žuti dobio Lucas Vazquez. 

Sociedad je već na samom početku zaledio madridsku publiku. Casemiro je skrivio penal, a s bijele tačke je siguran bio Willian Jose za 1:0.

Real je u nastavku prvog dijela pokušavao, stvarao je neke šanse, a najbliži golu je bio u nadoknadi kada je Lucas Vazquez pogodio stativu. Ipak, treba priznati da je taj pokušaj bio ustvari ubačaj, no igraču Reala je lopta prešla preko noge i završila je na stativi.

U nastavku Real je sve karte bacio u napad. Redom su pokušavali Vinicius Junior, Sergio Ramos, Raphael Varane i ostali, ali promjene rezultata nije bilo.

1245

Prijetili su i gosti iz kontri, a jedna takva im se isplatila u 83. minuti kada je Pardo zatresao mrežu Kraljeva za 2:0. Na samom kraju gosti su promašili dvije fantastične šanse da u potpunosti razbiju nevjerovatno očajnog Reala.

real

Kraljevi su ostali na minus sedam u odnosu na Barcelonu, ali sada imaju i utakmicu više. S druge strane, Sociedad je skočio na 11. poziciju s 22 osvojena boda.

benzema

(Sport.ba)

Učitaj još novosti