06. 01. 2019 - 19:32
U VRIJEME KADA JE BIO TRENER TORINA: Pogledajte kako je Siniša...
907
Shares
U VRIJEME KADA JE BIO TRENER TORINA: Pogledajte kako je Siniša Mihajlović sa 48 godina izvodeći slobodne udarce REŠETAO MREŽU mladog golmana

MAJSTOR OSTAJE MAJSTOR

U VRIJEME KADA JE BIO TRENER TORINA: Pogledajte kako je Siniša Mihajlović sa 48 godina izvodeći slobodne udarce REŠETAO MREŽU mladog golmana

Sport.ba
06. 01. 2019 - 19:32
0
Shares

Teško je i izgovoriti termin “slobodan udarac”, a da se ne pomisli na možda jednog od najboljih u izvođenju istih – Sinišu Mihajlovića.

mihajlovic

Siniša je bio toliko dobar da je prvi na listi strijelaca Serie A u golovima postignutih iz “slobodnjaka”, jedan je od rijetkih koji je postigao hat-trick izvodeći udarce nakon prekršaja, a mnogo godina po “kačenju kopački o klin” Miha je dokazivao da je izvođenje slobodnih udaraca kao vožnja biciklom i da se ne može zaboraviti. Danas vas podsjećamo na njegove majstorije sa treninga Torina.

sinisa-mihajlovic-samp

Siniša Mihajlović je postao trener Torina u maju 2016. godine, a smijenjen je nakon poraza od Juventusa u kupu, januara 2018. godine. U zimu 2017. godine Siniša Mihajlović je u klub doveo Vanju Milinkovića Savića, koji se ekipi priključio tek 6 mjeseci kasnije. Nije se naigrao dok je tim vodio srpski stručnjak, ali ono što je mnogima iz ovog perioda ostalo u sjećanju bio je jedan trening u kome su glavni akteri bili upravo Siniša i Vanja.

sinisa-mihajlovic

Sve se odigralo u julu 2017. godine, trening Torina djelovao je sasvim obično dok strateg “Bikova” nije odlučio da ga začini jednim izazovom. Na golu je stajao Milinković Savić, a Mihajlović je poredao nekoliko lopti na ivicu šesnaesterca i takmičenje je moglo da počne.

Uhvatio je zalet i prvu loptu poslao pravo u gornji desni ugao golmana koji je jedva uspio da napravi korak u stranu i isprati loptu pogledom. Drugo izvođenje bilo je gotovo preslikano. Udarac, iskorak i pogled u loptu koja ulazi u mrežu u gonjem desnom uglu.

Vanja nije skidao osmijeh sa lica, znao je da je ovo situacija koju će prepričavati unucima. Treću loptu Mihajlović je uputio identično, što je Vanja i očekivao, ali i pored toga što je uspio bar da pokuša da je dohvati ona se opet zakotrljala u mreži.

Siniša Mihajlović sa skoro 50 godina imao je još uvijek “magiju” u nogama. Sa osmijehom od uha do uha golman je zatražio izmjenu. Što je nasmijalo mnoge, a Mihajlović se napokon smilovao i posljednju loptu uputio lagano po zemlji.

sinisa-mihajlovic

Mihajlovićevi golovi u roku od nekoliko sati preplavili su internet i druge medije, a komentari oduševljenja dolazili su sa svih strana. Podsetite se Mihajlovićevih tri udarca sa ivice kaznenog prostora na treningu Torina i tri gola u ugao u koji je stajao Milinković Savić koja su primorala mladog srpskog golmana da u šali zatraži izmjenu. I ne zaboravite, u tom trenutku Siniša ima 48 godina!

sinisa-mihajlovic

(Sport.ba)

Učitaj još novosti