03. 11. 2018 - 14:09
ČELNICI PSG BIJESNI: "Organizovani kartel klubova želi da nas...
907
Shares
ČELNICI PSG BIJESNI:

FOOTBALL LEAKS

ČELNICI PSG BIJESNI: "Organizovani kartel klubova želi da nas uništi."

Sport.ba
03. 11. 2018 - 14:09
0
Shares

Jean-Claude Blanc, izvršni direktor PSG-a, oglasio se povodom navoda Der Spiegela i Mediaseta prema kojima je njegov klub, zajedno s Manchester Cityjem, prekršio pravila Uefinog fair-playa u sezoni 2013./2014. kada su ista stupila na snagu.

Uefa je istražila devet klubova za koje se vjerovalo da su prekršili pravila finansijskog fair-playa (FFP) te je dala dozvolu francuskom i engleskom prvaku za sudjelovanjem u evropskim takmičenjima. Dokumenti koje je pribavio Football Leaks sugeriraju da je Infantino iskoristio svoj položaj generalnog direktora Uefe te je 2014. godine izvršio pritisak na kontrolno tijeko FFP-a kako bi Man. City i PSG dobili pravo nastupa.

psg1

A prema pisanju Medipartida, Uefa je sada natjerala PSG da prekine suradnju s Qatar Tourism Authorityjem počevši s 20. julom 2019. godine.

"Uefa je pošteno namučila PSG u njegovom rastu tokom proteklih sedam godina. Napokon se stanje u klubu normaliziralo, a onda je Uefa odlučila promijeniti pravila upravo u trenutku kada smo obavili dva velika transfera Mbappea i Neymara. Stvarno je iznenađujuće da su baš sada odlučili donijeti ovu odluku", rekao je Blanc pa nastavio:

blanc

"Fudbal je zbog Uefe jedini biznis u Europi u kojem većinski vlasnik ne smije investirati u klub. Čini mi se da je FFP mijenjao pravila malo po malo kako bi jako dobro organizirani kartel velikih klubova ostao neugrožen od strane drugih klubova koji imaju aspiracije uzeti njihovo mjesto na velikoj sceni. Možda bi PSG jednostavno trebao prestati biti dobar učenik."

"Platili smo enorman iznos poreza. Poštovali svako pravilo. Trebali biste znati da PSG plaća više poreza nego svi njemački klubovi zajedno i svi talijanski klubovi zajedno. Kada Uefa priča o fair-playu, trebali bi i to uzeti u obzir ako se već zalažu za jednakost."- za kraj je dodao Blanc.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti