03. 11. 2018 - 09:05
PROCURIO IZGLED KRALJEVA ZA NOVU SEZONU: Real ide u...
907
Shares
PROCURIO IZGLED KRALJEVA ZA NOVU SEZONU: Real ide u pomlađivanje, Perez stvara NOVI NAPADAČKI SUPER TRIO

ALEX SANDRO, SUSO I ICARDI NA METI

PROCURIO IZGLED KRALJEVA ZA NOVU SEZONU: Real ide u pomlađivanje, Perez stvara NOVI NAPADAČKI SUPER TRIO

Germanijak
03. 11. 2018 - 09:05
0
Shares

Jedan od najgorih početaka sezone doživio je Real Madrid pod vodstvom trenera Julena Lopeteguija. Uvjerljivi poraz od Barcelone, koji je Kraljevskom klubu bio peti u sedam odigranih utakmica, natjerao je predsjednika Florentina Pereza da okrene ploču i počne slagati momčad za novu sezonu, jer ova je – barem kada je prvenstvo u pitanju – praktički izgubljena.

Umjesto Zidaneovog nasljednika koji se na klupi madridskog kluba nije uspio zadržati dulje od pet mjeseci, a na njegovo mjesto je došao trener B momčadi Reala, Santiago Solari. Trenutno nije poznato koliko će se donedavni strateg Castille zadržati na klupi prve momčadi Reala, ali nagađa se da će ostati do kraja sezone, a tada je Perez pripremio potpuni remont momčadi.

solari1

Prva akvizicija, o kojoj se pisalo još minulog ljeta, bit će Juventusov Alex Sandro koji bi trebao zauzeti poziciju na lijevom boku. Marcelo je u španjolskoj prijestolnici već 12. sezonu te je kod njega došlo do zasićenja, a već je ranije bio povezivan s Juventusom zbog bliskih prijateljskih odnosa sa Cristianom Ronaldo. Iako je Marcelo jedan od najboljih igrača na svojoj poziciji, on je već dobrano ušao u 31. godinu života, a bek Stare dame je njegov prirodni nasljednik u brazilskoj reprezentaciji. Ovaj 'trade' između dva europska velikana je moguća opcija, a Real bi potencijalno trebao nadoplatiti i određeni novčani iznos s obzirom da je riječ o igraču koji je tri godine mlađi od Marcela.

Vratarska pozicija u Kraljevskom klubu riješena je kupnjom Thibauta Courtoisa, a uz neprikosnovene Raphaela Varanea i Sergija Ramosa, priliku na desnoj strani će dobiti mladi Alvaro Odriozola koji je svoj potencijal pokazao u posljednjoj kup utakmici protiv Mellile gdje je zabio pogodak i namjestio još dva.

odriozola

Osim Odriozole, raskoš svog talenta u posljednjem susretu pokazao je i Vinicius Junior koji je upisao dvije asistencije i napravio nekoliko poteza vrijednih divljenja. Od sljedeće sezone mladi Brazilac bi već mogao postati oslonac ovog europskog giganta, a nezadovoljstvo Garethom Baleom i Karimom Benzemom samo će ubrzati taj proces.

vinicius

Vezni red bi jedini trebao ostati (donekle) netaknut. Još nije poznata sudbina Luke Modrića i njegov ostanak u Realu zasad je tiha tabu tema koju još nitko ne želi povlačiti. Istina je da je hrvatski maestro jedan od najboljih veznjaka svijeta, a ove godine i najbolji, ali on je ovog rujna napunio 33 godine i izgledno je za očekivati pad u njegovoj formi. Realno je za očekivati da će se Luka rotirati s Iscom sljedeće sezone – ako ostane u Madridu – dok su pozicije Tonija Kroosa i Casemira zacementirane.

U napadu će doći do kompletne promjene kadra. Već spomenuto nezadovoljstvo Baleom i Benzemom je na vrhuncu ove sezone, iako su dobro startali. Dolaskom neviđene krize u svlačionicu madridskog kluba, vratile su se i sumnje u ovaj dvojac koji je sve bliže odlasku. Ponuda za Velšanina i Francuza ne fale, a novac zarađen od njihovih prodaja uložit će se u dva velika pojačanja u napadu.

Tako bi se Viniciusu, koji će ordinirati po lijevom krilu, priključiti dvojac iz Serie A, točnije igrači dvaju velikih milanskih rivala Milana i Intera.

vinicius

Prvi je Mauro Icardi. Velika patnja Florentina Pereza koja je već dugi niz mjeseci javna tajna, trebala bi an kraju sezone preseliti u dres Los Blancosa, a Nerazzuri će sigurno tražiti veliku cifru za njegove usluge. Prodajom Balea i Benzeme, Real bi trebao skupiti te novce, a Argentinac – ako je vjerovati španjolskim i talijanskim medijima – ne bi imao ništa protiv tog 'deala'.

icardi

Drugi pojačanje trebao bi biti mladi španjolski ofenzivac koji igra za Rossonere, a riječ je o Susu. Kako je izvijestila Corriere della Sera, trostruki uzastopni europski prvak spremio je ponudu od 38 milijuna eura za 24-godišnjeg povremenog reprezentativca Furije koji je u sjajnoj formi ove sezone. Jedan je od boljih pojedinaca u vrlo prosječnoj momčadi pod vodstvom Gennara Gattusa, a trenutno na svom kontu ima 4 zabijena pogotka u ovoj sezoni.

suso1

Koliko bi sve ovo trebalo koštati Pereza, tek nam slijedi za vidjeti, ali trenutno 9. mjesto na tablici je rezultat ispod svake razine ovakvog giganta te će uprava Reala dati sve od sebe da se ne ponovi u tako skorašnjoj budućnosti.

2

courtois

odriozola

casemiro-suarez-ramos

varane

alex-sandro

casemiro-psg-real-madrid-champions-league-06032018jpg-1m8qyzmtdbshz1p5t16tga513g

isco-2q2t1446mat01xp8arh1i59km

toni-kroos

suso2

icardi

vinicius

Učitaj još novosti