29. 09. 2018 - 11:45
Ronaldo angažovao advokate povodom teških optužbi
907
Shares
Ronaldo angažovao advokate povodom teških optužbi

NIŠTA NE PREPUŠTA SLUČAJU

Ronaldo angažovao advokate povodom teških optužbi

Sport.ba
29. 09. 2018 - 11:45
0
Shares

Reuters je sinoć potvrdio da je Ronaldov pravni zastupnik Christian Schertz poslao saopštenje u kojem je optužbe iznijete u Der Spiegelu nazvao "nedopuštenim izvješćivanjem o sumnjama u području privatnosti", te istakao da će podnijeti tužbu protiv svih koji to tvrde.

Schertz je optužbe nazvao očigledno ilegalnim, ali i istakao da će on u ime svok klijenta tražiti odštetu za moralnu štetu nastalu objavljivanjem pomenutih optužbi na račun Cristiana Ronalda, koje predstavljaju "jedno od najozbiljnijih kršenja ličnih prava u godinama iza nas". Inače, Kathryn Mayorga, tada studentica, je izjavila da ju je Ronaldo napastovao prije devet godina u hotelskoj sobi u Las Vegasu, dok je Der Spiegel otkrio i da su ona i Ronaldo o čitavom slučaju postigli vansudsku nagodbu i da joj je Portugalac platio 350.000 dolara.

crr

Mayorga je, međutim, Der Spieglu otkrila da žali što je tada potpisala sporazum o neotkrivanju informacija: "Imala sam ozbiljne 'slomove'. Ponavaljalo se, krivim njega za to, a sebe što sam potpisala tu stvar".

Iz Der Spiegla su poručili da su više puta pokušali kontaktirati Ronaldov tabor prije objavljivanja ove priče, ali nisu uspjeli u tome. Inače, prošle godine su Ronaldovi advokati također prijetili da će tužiti Der Spiegel zbog proizvodnje "novinarske fikcije", nakon što je pomenuti magazin objavio dokument koji navodno dokazuje nagodbu Mayorge i Ronalda.

(Sport.ba)

 

Učitaj još novosti