30. 04. 2024 - 08:24
DOČEKAO "OSVETU": Green ismijao Nurkića famoznim citatom bh....
907
Shares
DOČEKAO

DOČEKAO "OSVETU": Green ismijao Nurkića famoznim citatom bh. košarkaša i zanimljivom fotografijom

30. 04. 2024 - 08:24
0
Shares

Košarkaš Golden State Warriorsa Draymond Green ismijao je Jusufa Nurkića nakon što su njegovi Phoenix Sunsi eliminisali iz NBA play-offa od Minnesota Timberwolvesa rezultatom 4:0 u seriji, a bh centar postavio je negativan rekord lige.Naime, bosanskohercegovački centar postao je košarkaš s najlošijim učinkom od svih igrača u historiji NBA lige koji su odigrali 20 ili više utakmica play-offa.Nurkić je pet puta igrao play-off, a ostvario je samo tri pobjede uz čak 17 poraza, odnosno ima uspješnost od samo 15 posto.

Bosnian Beast je igrajući za Portland ostvario tri pobjede uz 16 poraza, a u svojoj prvoj sezoni u dresu Phoenixa je upisao sva četiri poraza.Ova vijest je odmah naišla na lavinu komentara, prvenstveno navijača Golden State Warriorsa koji su Nurkiću "vratili milo za drago" nakon što je Nurkić likovao kada je Golden State ispao u play-inu od Sacramenta, a sada se oglasio i Green koji je dočekao priliku za "osvetu".
"Nadam se da će taj brat dobiti pomoć koja mu je potrebna", napisao je Green na Instagramu, što je u stvari citat Nurkićeve izjave kada je poručio da je košarkašu Golden Statea potrebna stručna pomoć nakon što ga je udario tokom utakmice.Podsjetimo, Green je suspendovan nakon što je 13. decembra tokom utakmice protiv Phoenixa iz čista mira udario Nurkića u glavu i nokautirao ga, a od tada traje i njihov sukob na društvenim mrežema uz česta prepucavanja putem medija.

Green je četverostruki NBA šampion s Golden State Warriorsima, dok Nurkić nikada nije prošao prvu rundu play-offa u pet pokušaja.

(klix.ba)

Učitaj još novosti