29. 04. 2024 - 08:43
ARDA GULER OTKRIO KAKO GA ZOVE LUKA MODRIĆ: "Iznenađen sam kad...
907
Shares
ARDA GULER OTKRIO KAKO GA ZOVE LUKA MODRIĆ:

ARDA GULER OTKRIO KAKO GA ZOVE LUKA MODRIĆ: "Iznenađen sam kad mi on to kaže, to je na turskom..."

29. 04. 2024 - 08:43
0
Shares

Arda Guler trenutno je jedan od najboljih mladih fudbalera i spada među one igrače koji bi u budućnosti mogli da budu na samom vrhu. Uostalom, nije to teško pogoditi jer se turski reprezentativac sa samo 18 godina našao u Real Madridu.Guler je došao ljetos iz Fenerbahčea za oko 20 miliona eura i sve više dobija priliku za igru kod Carla Ancelottija. Početak u Madridu bio je loš, sputavale su ga povrede, no u 2024. godini stvari idu sve bolje i bolje.U petak je pogodak Turčina donio Real Madridu pobjedu u gostima kod Real Sociedada, a svi u svlačionici obožavaju mlađeg saigrača. Sada je otkrio i kako ga zovu starije kolege, a naročito ga iznenađuje što ga tako zove Luka Modrić, koji je čak 20 godina stariji.“Svi u timu me zovu ”Abi” na turskom. Iznenađen sam kad Modrić kaže "Abi" ili tako nešto. Abi na turskom znači stariji brat", izjavio je Arda Guler.

Na pitanje o ciljevima za ovu sezonu, Arda Güler je rekao: "Želim biti prvi turski fudbaler koji će osvojiti Ligu prvaka!"Arda je također rekao da je njegov saigrač David Alaba iz Galatasaraya: "David Alaba se uvijek šalio sa mnom i govorio: 'Ti si iz Fenerbahčea, ja sam iz Galatasaraya'".Guler se nada da će dobiti poneku minutu u utorak protiv Bayerna u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka koja će se odigrati na Allianz-Areni, ali pitanje je da li je Ancelotti spreman riskirati u tako bitnom meču sa njegovim uvođenjem.

Mada, Italijan ga često hvali i govori da je čudo od igrača i samo je pitanje vremena kada će Turčin postati jedna od najvažnijih karika u igri Reala.

Učitaj još novosti