29. 04. 2024 - 13:01
SVE JAVNO REKAO SLAVNI BRAZILAC: Thiago Silva saopštio najtežu...
907
Shares
SVE JAVNO REKAO SLAVNI BRAZILAC: Thiago Silva saopštio najtežu vijest u svojoj karijeri!

SVE JAVNO REKAO SLAVNI BRAZILAC: Thiago Silva saopštio najtežu vijest u svojoj karijeri!

29. 04. 2024 - 13:01
0
Shares

Thiago Silva saopštio najtežu vijest u svojoj karijeri!Kako stvari stoje on će se vratiti u Fluminense u kojem će i završiti svoju profesionalnu karijeru.

Svi u Fluminenseu nestrpljivo očekuju dolazak jednog od najboljih defanzivaca posljednjih 15-ak godina.

"Chelsea mi mnogo znači. Došao sam ovdje sa namjerom da ostanem jednu godinu, a ostao sam četiri. Ne samo za mene, nego za moju porodicu je ovo sjajno mjesto. Moj sin igra za Chelsea. Ponos je biti dio porodice Chelseaja. Nadam se da će moj sin moći nastaviti karijeru ovdje.Mislim da sve što sam uradio u ove četiri godine, davao sam sve od sebe uvije, ali nažalost sve ima start, sredinu i svoj kraj. Ovo nije kraj. Nadam se da su mi vrata ovdje otvorena i da ću se vratiti u budućnosti u nekoj drugoj ulozi.Ovo je neopisiva ljubav. Mogu vam samo reći hvala. Hvala svima. Očito, kada sam došao ovdje bila je pandemija i nije bilo navijača, ali kroz društvene mreže postalo je nešto posebno za mene. Onda su navijači počeli dolaziti na stadion, sve se vratilo u normalu. Respektovali su moju priču. Olakšali su mi dolazak ovdje. Teško je reći zbogom i u normalnim uslovima, ali posebno je teško kada nešto ovako volite. Jednom Plavac, uvijek Plavac. Način na koji volite klub, bio sam lider, ja sam to tako mnogo osjetio, tu ljubav.

Postao sam dio grupe. Zahvalan sam Lampardu jer mi je omogućio ovo. Ovo je bio san, ali ja ovo nikad nisam mogao ni sanjati. Nisam nikada ni zamislio da ću ostvariti tako velike stvari i da ću osvojiti Ligu prvaka sa jednim od najvećih klubova na svijetu. Zbogom je za one koji idu i ne vraćaju se, ali ja se želim vratiti jednog dana", rekao je Silva drhtavim glasom sa suzama u očima.Thiago Silva je prošle sezone za Chelsea odigrao 32 utakmice, ukupno 2651 minutu na terenu. U tom razdoblju postigao je četiri gola i nije upisao nijednu asistenciju. Igrač je bio na terenu u utakmicama FA kupa, engleskog Liga kupa i Premier lige.U velikoj karijeri je igrao još za Porto, Milan i PSG. Osvojio je Ligu prvaka s Chelseajem 2021. godine. Ima čak sedam naslova u francuskoj Ligi 1, te pet trofeja u Kupu Francuske i šes Liga kupova Francuske. Istinska je legenda PSG-a, a jednako ga poštuju i svim drugim bivšim klubovima za koje je igrao.

Nedavno je Chelsea izgubio u polufinalu FA kupa i Brazilac je snimljen kako plače, dok se njegov saigrač Noni Madueke iza njega smije dok se grli sa Jackom Grealishem. I to se naravno jako cijeni i najbolje pokazuje karakternost i mentalitet ovog sjajnog defanzivca.

Učitaj još novosti