21. 06. 2018 - 17:18
ATP HALLE: Federer teškom mukom do četvrtfinala
907
Shares
ATP HALLE: Federer teškom mukom do četvrtfinala

SNAŽAN OTPOR PAIRE-A

ATP HALLE: Federer teškom mukom do četvrtfinala

Sport.ba
21. 06. 2018 - 17:18
0
Shares

U osmini finala ATP turnira u Halle-u sastali su se prvi igrač svijeta i prvi nosilac ovog turnira Švicarac Roger Federer i Francuz Benoit Paire.

Prvi set donio je veliku borbu. Igrači su uspješno čuvali svoj servis sve do osmog gema, kada Federer pravi ključni break za vodstvo od 5:3 u gemovima. U sljedećem setu čuva svoj servis i osvaja prvi set rezultatom 6:3.

U drugom setu potpuno druga slika. Paire je promijenio način igre, mnogo manje griješio, te je poveo sa 4:0 na početku drugog seta uzevši dva protivnikova servis gema. U sljedećem gemu Federer ipak vraća jedan break, ali mu to nije bilo dovoljno da se u optpunosti vrati u set, pa je Paire slavio rezultatom 6:3.

Ušlo se u treći set ovog veoma neizvjesnog meča. Obojica igrača čuvali su svoj servis i nisu dozvoljavali protivniku da napravi break. Prva break lopta u ovom setu bila je u osmom gemu, a imao ju je Federer i nije je iskoristio. U dvanaestom gemu dvije meč lopte je imao Federer na protivnikov servis, ali ih nije iskoristio i ušlo se u tiebreak. Na startu tiebreaka Federer čuva svoj prvi servis, te odmah pravi mini break i vodi 2:0. Paire se vraća i oduzima servis protivniku, te smanjuje na 3:2. Zatim je iskoristio svoja dva servisa i poveo sa 4:3., da bi odmah u narednom poenu napravio mini break i povećao vodstvo na 5:3.

Nakon toga Federer koristi svoj drugi servis i smanjuje na 5:4, te oduzima protivnikov naredni servis. Prvu meč loptu imao je Paire pri rezultatu 6:5 na protivnički servis, ali je ne koristi. A zatim Paire ponovo pravi mini break i dolazi do druge meč lopte, ovog puta na svoj servis, ali ni nju ne koristi, Federer se vratio u meč i poveo 8:7. Imao je meč loptu na svoj servis koju je naravno iskoristio i upisao veoma tešku pobjedu.

Konačan rezultat Federer - Paire, 2:1, po setovima 6:3, 3:6, 7:6. Federer u sljedećem kolu igra protiv Ebdena, koji je eliminisao Kohlschreibera.

Federer je trenutno 1. igrač na ATP listi dok Paire zauzima 48. poziciju.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti