16. 06. 2018 - 08:06
Pogledajte šta su selektor Jerro i Costa izjavili nakon...
907
Shares
Pogledajte šta su selektor Jerro i Costa izjavili nakon utakmice o kiksu Davida De Gee

STALI U ODBRANI SVOG GOLMANA

Pogledajte šta su selektor Jerro i Costa izjavili nakon utakmice o kiksu Davida De Gee

sport.ba
16. 06. 2018 - 08:06
0
Shares

Španija je u fantastičnoj utakmici sinoć koju smo imali priliku da gledamo sa Portugalom bila na avici ambisa, da bi preokretom stigla na korak od pobjede ali na kraju im je slavlje pokvario sjajni Cristiano Ronaldo. Meč su svakako obilježili Ronaldo sa svoja tri gola ali i De Gea kome je kiks protiv Portugala bio sigurno možda i prvi ove sezone.

Na kraju utakmice Jerro je izjavio da ne žali za propuštenim šansama te da je zadovoljan sa reakcijom kakvu je vidio kod svojih igrača.

download-58

“Dva puta smo stizali rezultat, a Cristiano je bio sjajan. Moram da budem ponosan i zadovoljan. Pokazali su da imaju ponos i karakter. Ovaj remi je važan korak naprijed. Borili smo se i ni u jednom trenutku nismo prestali da vjerujemo. To je najvažnija stvar u ovim okolnostima“, rekao je Jerro novinarima posle meča.

Dotakao se Jerro zamalo tragičara utakmice Davida De Gee kao i najboljeg pojedinca u redovima Španije Diega Coste.

“Dijego je bio veoma dobar. Kvalitetno radi na treninzima, a mislim da je generalno ekipa odigrala na visokom nivou. Ovo je zrela ekipa koja ne oklijeva i zna šta želi. Momci već dvije godine rade zajedno“, kazao je Jerro, a potom prešao na De Geu:
“Mi smo ekipa. Svaki igrač može da ima loš dan. Radi se o ljudima od krvi i mesa. Niko ne sumnja u naše igrače. Zagrlio sam ga posle meča i znam da je kao golman u specifičnoj situaciji.“.

download-57

Na pitanje novinara da li je nešto promijenio u filozofiji igre u odnosu na bivšeg selektora Lupeteguia, Jerro je rekao:

“Istina je da nikad nisam pričao sa trenerom o njegovim planovima za pripremu utakmice. Jednostavno, imali smo jasan plan koji je bio spreman za ovaj meč još pre dve nedelje. Uostalom, svi smo profesionalci. Morali smo brzo da se adaptiramo na novonastalu situaciju“.

Diego Costa bio je donekle razočaran ovim rezultatom, smatrao je napadač Atletico Madrida da je njegova ekipa zaslužila sva tri boda.
“Drago mi je zbog golova, ali na kraju nismo imali sreće. Bila je lijepa utakmica, dva puta smo se rezultatski vraćali, a na kraju nam je pobjeda iskliznula iz ruku. Čudno se osećamo posle svega“.

Prokomentarisao je Costa i situacije sa promjenom selektora kao i kiksa svog kolege De Gee
“Takve stvari se dešavaju. Mi moramo na terenu da pružimo maksimum za cijelu naciju. Nema podjela, mi smo porodica“.

Kako komentarišete grešku De Gee?
“Život ide dalje i moramo da nastavimo da rastemo kako Mundijal bude odmicao. De Hea je naš prvi golman“, zaključio je Kosta.

(Sport.ba)

 

Učitaj još novosti