10. 06. 2018 - 00:18
Kralj cigana se vratio spektakularno: Seferi nije imao šansi u...
907
Shares
Kralj cigana se vratio spektakularno: Seferi nije imao šansi u meču u kojem je Irac zabavljao publiku

SPEKTAKL U MANCHESTERU

Kralj cigana se vratio spektakularno: Seferi nije imao šansi u meču u kojem je Irac zabavljao publiku

Sport.ba
10. 06. 2018 - 00:18
0
Shares

Tyson Fury je slavio večeras u Manchesteru protiv Švicarca albanskih korijena Sefera Seferija tehničkim nokautom u četvrtoj rundi. Nekadašnji svjetski prvak u teškoj kategoriji tako se uspješno vratio u ring nakon dvije i po godine odstustva nakon što mu je oduzeta licenca zbog kršenja anti doping pravila i zloupotrebe lijekova.

Podsjećamo, Kralj cigana nije boksovao još od 2015. i senzacionalne pobjede protiv Vladimira Klička. Furyju je licenca suspendovana 2016. kada mu je izrečena dvogodišnja suspenzija.

Fury je tako večeras ostvario 26. pobjedu u isto toliko nastupa, te zasluženo slavio protiv 39-godišnjeg Seferija. Treba biti iskren i priznati da je to bila borba dva neravnopravna borca po svemu, jer je Fury 10 godina mlađi i znatno teži.

Britanac je tokom meča zabavio svoju publiku, a Seferi je udarce dobro podnosio do četvrte runde. Onda je nakon pauze i razgovora sa ljudima iz svog ugla odlučio predati meč pa je Fury slavio u neravnopravnoj borbi protiv 20-ak centimetara nižeg borca. Nakon trijumfa, najavio je da će do kraja godine napasti naslov prvaka svijeta.

Bokser romskog porijekla ime je, za one koji ne znaju, dobio po legendarnom Mikeu Tysonu, a rođen je u porodici irskog porijekla. Mediji su otkrili i da je do vjenčanja sa suprugom Paris spavao u prikolici dok je žena živjela kod roditelja (irska tradicija).

Na bokserskim hlačicama ima ispisano Venezuela i Prince, imena kćeri i sina. Interesantno da je sinu htio dati ime Isus, ali supruga nije željela ni čuti o tome. Njegov otac John 2011. godine dobio je 11 godina zatvora jer je na aukciji automobila iskopao oko poznaniku.

Tyson je odrastao u Manchesteru i veliki je fan Uniteda. U jednom je meču uspio sam sebe pogoditi šakom u glavu, a prve korake u boksu načinio je tukući se s bratom u kuhinji.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti