12. 05. 2018 - 22:02
NOVI VELIKI USPJEH BH. BOKSERA Edin Puhalo odbranio titulu WBC...
907
Shares
NOVI VELIKI USPJEH BH. BOKSERA Edin Puhalo odbranio titulu WBC prvaka

AUGSBURG

NOVI VELIKI USPJEH BH. BOKSERA Edin Puhalo odbranio titulu WBC prvaka

12. 05. 2018 - 22:02
0
Shares

Jedan od najuspješnijih bh. boksera Edin Puhalo, alias Iron Puki, večeras je pobijedio Turčina Ozena Cetkinayju u revanš meču za WBC titulu. Naš bokser nastupio je na bokserskoj manifestaciji u Ledenoj dvorani u Augsburgu pred nekoliko hiljada posjetilaca.

"Pobijedio sam prekidom od strane doktora u drugoj rundi jer sam slomio rebro Cetkinayji. Ovom borbom sam još jednom potvrdio kvalitet i sada sam bliži jednom velikom meču za WBC ili WBA titulu koji bih trebao imati do kraja godine", kaže Edin Puhalo.

Puhalo je aktuelni prvak Mediterana u najjačoj svjetskoj asocijaciji WBC. Ovo je bio njegov 17. profesionalni meč u dosadašnjoj karijeri u kojoj nije imao poraza.

"Ovom pobjedom dobit ću vrlo važne bodove i novi ranking karijere. Mislim da ću sada biti najrangiraniji profesionalni bokser koji nastupa pod bh. zastavom, a moguće i najbolji na Balkanu. Sretan sam što ispunjavam svoje ciljeve i promovišem Bosnu i Hercegovinu širom svijeta. Ponosan sam na svoj tim na čelu sa trenerom Narcisom Kalajdžićom i mojim menadžerom Daliborom Banom s kojim sam se pripremao", zaključio je Puhalo.

Učitaj još novosti