14. 05. 2018 - 11:24
NE RAZMIŠLJA O POVRATKU U BRAZIL: Pogledajte kako je veliki...
907
Shares
NE RAZMIŠLJA O POVRATKU U BRAZIL: Pogledajte kako je veliki Brazilac

NE RAZMIŠLJA O POVRATKU U BRAZIL: Pogledajte kako je veliki Brazilac "ujedinio" Bosnu i Hercegovinu

14. 05. 2018 - 11:24
0
Shares

Brazilac Wagner (40) u Širokom je odavno više od običnog nogometaša. Wagner je u tom klubu od 2003. godine i upravo zato je njegov nedjeljni oproštaj od BH-nogometa bio posebno dirljiv.

U 72. minuti utakmice protiv Željezničara Široki se oprostio od svojeg "Tottija". Cijeli stadion je ustao i pozdravio ga pljeskom, a uplakani Wagner je iz kostobrana izvadio mali transparent na kojem je pisalo "Hvala" i okrenuo ga prema svim tribinama.

"Wagner Lago! Wagner Lago!", orilo se Pecarom dok su Brazilcu pljeskali igrači obiju momčadi.

Koliko je Wagner velik u BiH i koliko ga svi poštuju dovoljno govori scena u kojoj su mu pljeskali i gostujući navijači Željezničara. Dobiti pljesak od protivničkih navijača, osobito kad je riječ o suprotstavljenim narodima, u BiH je nezamislivo.

Još prije kraja susreta brazilski veznjak se popeo na tribine i otišao do Škripara, najžešćih navijača Širokog. Izgrlio se sa svakim od njih, a oni su ga na kraju obukli u svoju navijačku majicu. Wagner je potom prošetao po svim tribinama sa svojim malim transparentom i zahvalio se na velikoj podršci.

Kad je 2003. godine na poziv mlađeg brata Ricarda došao u Široki Brijeg, Wagner nije ni sanjao da će ovdje ostati 15 godina i da će mu djeca postati državljani BiH.

''Ovaj klub i grad ponudili su mi sve što sam mogao poželjeti. Ljudi su me nevjerojatno toplo primili. Ovdje je i supruga Lilian, kći Lana i sinčić Davi. Oni oboje idu u školu i uče jezik, što ja nisam imao prilike. Dobro ga govorim, još bolje razumijem, ali s gramatikom nisam baš najbolji. Hrvatski sam naučio iz razgovora s prijateljima. Svake godine obiđemo rodbinu u Brazilu, ali kad se vraćamo u Široki osjećamo se kao da dolazimo kući", rekao je Brazilac koji je ujedno i jedini ne-katolik koji je igrao za Široki Brijeg.

Nakon karijere, u kojoj je sa Širokim osvojio prvenstvo 2006. godine te kup 2007., 2013. i 2017. godine, Wagner ne razmišlja o povratku u Brazil.

"Želim ostati ovdje i biti i dalje vezan za ovaj klub kao skaut, trener ili obični navijač. Moja obitelj se također navikla na grad i klimu, svi nas poštuju i ovdje uživamo. Ja sam odrastao u malom brazilskom gradu Aurelino Leal gdje je sve mirno i lakše se mogu riješiti neki problemi. Onako, preko prijatelja. Upravo takav je i Široki Brijeg", rekao je prije par godina Brazilac koji je upisao i trenersku školu.

Učitaj još novosti