19. 03. 2018 - 11:32
BLISTA U 2018. Sam zabio više od pet velikana, egipatski...
907
Shares
BLISTA U 2018. Sam zabio više od pet velikana, egipatski Messi, Kane i argentinski čarobnjak nisu mu ni blizu

NAKON POKERA PROTIV GIRONE

BLISTA U 2018. Sam zabio više od pet velikana, egipatski Messi, Kane i argentinski čarobnjak nisu mu ni blizu

19. 03. 2018 - 11:32
0
Shares

Doslovno iz minute u minutu i od početka do kraja utakmice s Gironom, rušio je i postavljao historijske golgeterske rekorde. Ali, krenimo redom. Golom u 11. minuti utakmice 29. kola La Lige, došao je do novog u nizu podviga. Prvim golom postao je najefikasniji strijelac liga petice od početka godine. Cristianu Ronaldu to je bio već 18. zgoditak u svim natjecanjima od početka 2018. i tako je postao najefikasniji nogometaš u ligama petice ove godine.
 
Do 18 ovogodišnjih golova Ronaldo je došao na samo 13 utakmica, 11 La Lige i dvije u Ligi prvaka. U španskom prvenstvu postigao je 15 golova, a PSG-u u Ligi prvaka preostala tri. Naravno, Ronaldo inače, kada se na nadmeće s jedinim konkurentom Leom Messijem, to radi sa samim sobom. Pa je tako u drugom poluvremenu utakmice s Gironom dodao još dva gola. Za 50. hat-trick karijere.

Ronaldo je s tri gola Gironi došao do 17 prvenstvenih golova u 2018. Od početka godine jednako toliko u nacionalim prvenstvima postigli su cijeli Arsenal i Milan, dok je Ronaldo sam postao efikasniji od Manchester Uniteda, Borussije Dortmund i Chelseaja!

Ipak, Ronaldo je na samom kraju utakmice s Gironom (6:3) poderao ovu gore priloženu i lijepo složenu grafiku tako što je podatke na njoj učinio bezvrijednima i neaktualnima. Barem kada su u pitanju njegovi golovi. Jer postigao je još jedan i tako stigao preskočio Arsenal i Milan. Ali i Mohameda Salaha. Četvrtim golom Gironi, Ronaldov hat-trick prerastao je u poker, a on sam od početka 2018. u nacionalnom prvenstvu postao efikasniji i od dva spomenuta kluba, piše Index. Naravno, osim timske, prešišao je i pojedinačnu "konkurenciju" i to na sezonskoj razini. Postao je najubojitiji strijelac od početka sezone u ligama petice.

Zabio je ukupno 37 golova, jedan više od "egipatskog Messija", te po dva više od pravog Messija i Harryja Kanea. Nekoliko napomena koje ovaj Ronaldov podvig stavljaju u kontekst i tako ga čine još većim: njemu je za tih 37 golova trebalo samo 35 utakmica. Salahu je do njegove golgeterske brojke trebalo 40 mečeva, Messiju 43, a Kaneu 39.

Učitaj još novosti