26. 04. 2024 - 13:08
Prekipjelo čelnicima Uniteda, donesena radikalna odluka - Na...
907
Shares
Prekipjelo čelnicima Uniteda, donesena radikalna odluka - Na crnoj listi dvocifren broj igrača!

Prekipjelo čelnicima Uniteda, donesena radikalna odluka - Na crnoj listi dvocifren broj igrača!

26. 04. 2024 - 13:08
0
Shares

Manchester United igra još jednu lošu i za navijače nezadovoljavajuću sezonu. Sir Jim Ratcliffe i ostatak čelnika Crvenih đavola stoga su donijeli radikalnu odluku - na prodaju je, uslovno rečeno, pola tima. 

Šesto mjesto, 53 boda i 24 boda zaostatka za vodećim Arsenalom nakon 33 odigrane utakmice sigurno nikoga ne zadovoljava na Old Traffordu.

Osim toga, klub je ove sezone izgubio finale EFL Cupa i ispao je kao četvrti u grupi Lige prvaka pored Bayerna, Copenhagena i Galatasarayja.

Prije nekoliko dana Manchester United je nakon penala proslavio prolazak u finale FA Cupa. Izbacio je Coventry teškom mukom, a za trofej će 25. maja na Wembleyju igrati protiv Manchester Cityja . Novi većinski vlasnik kluba, Sir Jim Ratcliffe, je i veliki navijač Manchester Uniteda i sigurno ga ovakvo stanje mnogo pogađa i želi da promijeni situaciju na bolje.

Stoga je donesena neobična odluka. Povučen je radikalan potez. Čak 12 igrača stavljeno je na crnu odnosno transfer listu i na ljeto svi mogu da napuste klub.Na njoj se nalaze neka sjajna imena i igrači koji su plaćeni mnogo novca. To su:

Aaron Wan-Bissaka
Victor Lindelof
Harry Maguire
Raphael Varane
Casemiro
Christian Eriksen
Antony
Donny Van de Beek
Jadon Sancho
Sofyan Amrabat
Anthony Martial
Marcus RashfordOvakav potez nije tolika novost ako gledamo engleske klubove. Vjerovali ili ne, Chelsea je odlučio da na ljeto svaki igrač može da ide iz kluba ako za njega dođe odgovarajuća ponuda i niko nije zaštićen.

Što se Manchester Uniteda tiče, do kraja sezone ostaje borba za Evropu. Pobjeda protiv Manchester Cityaja u finalu FA Cupa bila bi sigurno svojevrsni spas sezone, no promjene su neophodne. 

Učitaj još novosti