19. 03. 2018 - 11:09
Messi: Ovo nam je možda zadnje Svjetsko prvenstvo, ova momčad...
907
Shares
Messi: Ovo nam je možda zadnje Svjetsko prvenstvo, ova momčad neće više biti zajedno

Messi: Ovo nam je možda zadnje Svjetsko prvenstvo, ova momčad neće više biti zajedno

19. 03. 2018 - 11:09
0
Shares

Svjetsko prvenstvo u Rusiji vjerojatno je zadnja šansa Lionelu Messiju da napravi pravi rezultat s reprezentacijom. Onima koji i dalje smatraju Maradonu ili Ronalda boljim od Argentinca zamjeraju mu što ništa nije osvojio s Argentinom.

Igrao je tri finala, dva na Copa Americi i onaj na prošlom SP-u, ali je svaki put ostao bez titule.

"Shvatio sam da jako puno ljudi želi da osvojim Svjetsko prvenstvo i moram priznati da me to baš iznenadilo. Čini mi se da ne žele toliko da Argentina postane svjetski prvak koliko da ga baš ja osvojim. To je stvarno lijepo", rekao je Messi uoči prijateljskih utakmica s Italijom i Španjolskom.

Brojni argentinski i španjolski mediji su zadnjih mjeseci pisali da će ovo Messiju biti posljednje Svjetsko prvenstvo te da će se, osvojio SP ili ne, oprostiti od reprezentacije. Pritisak s igranjem u argentinskoj reprezentaciji može se eventualno usporediti s Brazilom. Način na koji se u tim zemljama medijski prati reprezentacija, koliko se kritizira i koliko se analizira svaki krivi korak igrača u profesionalnom i privatnom životu je nevjerojatan.

"Imam osjećaj da većina ove momčadi neće više biti zajedno nakon Rusije. Očito ta tri finala koja je ova generacija igrala ne znače ništa i naš imidž ovisi isključivo o titulama. Pretpostavljam da će navijači i novinari tražiti odlazak polovice igrača ne ostvarimo li očekivani rezultat na SP-u. Možda je ovo za većinu zadnje veliko natjecanje", rekao je Messi.

Argentina će na SP-u igrati u skupini s Hrvatskom, Islandom i Nigerijom.

Učitaj još novosti