14. 03. 2018 - 12:00
Valverde na slatkim mukama, a Plavci protiv tradicije i...
907
Shares
Valverde na slatkim mukama, a Plavci protiv tradicije i dodatno motivisanog Messija

LIGA PRVAKA, OSMINA FINALA

Valverde na slatkim mukama, a Plavci protiv tradicije i dodatno motivisanog Messija

14. 03. 2018 - 12:00
0
Shares

Nokaut faza Lige prvaka donosi nam još jedan derbi. Barcelona - Chelsea, čin šesti, ko će u četvrtfinale? Večerašnji (20.45) revanš na "Nou Campu" riješiće dilemu da li će Katalonci četvrti put u 18 godina izbaciti Plavce u eliminacionoj rundi ili će aktuelni prvaci Engleske izjednačiti skor na 3:3.

Pobjednika nije bilo u prvom susretu na londonskom "Stamford Bridgeu" 1:1 i to pošto su se gosti iz Katalonije izvukli golom Lionela Messija 15 minuta prije kraja. Upravo tim golom Chelsea je ispao iz grupe od šest timova kojima Argentinac nije dao gol u Evropi (Atletico Madrid, Inter, Benfica, Liverpool, Rubin i Udinese) i sada je pred odbranom engleskog šampiona, koja nije sačuvala mrežu na posljednje četiri utakmice, novi zadatak da zaustavi prvu zvijezdu Barcelone. Pored toga, Plavci igraju i protiv tradicije, Barca je u historiji doživjela samo dva poraza od engleskih klubova na "Nou Campu", uz skor od 19 pobjeda i 11 remija.

"Moramo biti veoma dobri ako mislimo da pariramo jednom od najboljih timova svijeta. Spremni smo da patimo, kao što je bio slučaj u prvom meču, kada smo skoro bili savršeni. Nemamo veliko iskustvo, mnogi moji fudbaleri igraju drugu sezonu u Ligi prvaka i neophodno je da iskoristimo svaku priliku", rekao je Antonio Conte, menadžer londonskog sastava.

Katalonski ponos revanš dočekuje nakon sigurne pobjede protiv Malage u Andaluziji od 2:0. Taj meč odmarao je Messi, te će sigurno biti dodatno motivisan nakon što je dobio i trećeg sina. Uz to, očekuje se i povratak kapitena Inijeste, te će Valverde biti na slatkim mukama da odabere najboljih 11.

Drugi meč je čista formalnost, Bayern u Istanbulu (18) odrađuje posao prolaska dalje protiv Beštikaša nakon pobjede u Minhenu od 5:0. Podsjećamo, plasman u četvrtfinale izborili su Real, Juventus, Roma, Manchester City, Liverpool i Sevilla.

Učitaj još novosti