24. 02. 2018 - 11:45
ZA LEGENDU NEMA DILEME Ni Messi ni Ronaldo: "Neymar je već sad...
907
Shares
ZA LEGENDU NEMA DILEME Ni Messi ni Ronaldo:

PELE VJERUJE U ZEMLJAKA

ZA LEGENDU NEMA DILEME Ni Messi ni Ronaldo: "Neymar je već sad najbolji svjetski nogometaš!"

24. 02. 2018 - 11:45
0
Shares

Posljednjih 10-ak godina svjetskog nogometa, kad govorimo o individualnim postignućima, obilježili su definitivno Lionel Messi i Cristiano Ronaldo. Argentinac i Portugalac već godinama izmjenjuju priznanja za najboljeg svjetskog nogometaša, ali sve opasnije im, u utrci za Zlatnu loptu, prijeti i Neymar. Odbjegli Barcin sin prošlog ljeta je srušio svjetski rekord prelaskom u PSG za čak 222 miliona eura.

Brazilac se sjajno snašao u Ligue 1, a u dresu viceprvaka Francuske dosad je postigao 29 golova i tome dodao 17 asistencija. Ipak, mnogi stručnjaci smatraju da mu je u takvom okruženju konkurencija preslaba, jer je poznato da je francuski fudbal na dnu što se tiče liga petice. Ipak, svi ne smatraju tako, a jedan od njih je i ponajboljih svih vremena.

"Neymar je promijenio način na koji je igrao u reprezentaciji. Morao je. U klubovima je igrao lijevo krilo dok je za Brazil u posljednje vrijeme igrao više u sredini, kao klasična desetka. On je spreman voditi našu reprezentaciju, on je naš ključni igrač", rekao je Pele za zvaničnu FIFA-inu stranicu pa dodao: "Ja bih otišao i korak dalje. On je za mene, tehnički, već sad najbolji igrač na svijetu. Siguran sam u to."

Ipak, to mora dokazati u Ligi prvaka, gdje njegov PSG juri 1:3 iz prvog meča osmine finala protiv Reala. Ukoliko već sada Parižani zapnu, Peleove tvrdnje mogle bi se pokazati apsolutno netačnim. 

Učitaj još novosti